El compositor del mes de gener

El compositor del mes de gener

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell us proposa mensualment un compositor de música clàssica. L’objectiu és donar a conèixer la música de grans compositors i que es poden trobar al fons de les biblioteques públiques.

JACQUES OFFENBACH - El compositor del mes de gener

Comencem l’any 2021 amb una proposta d’un dels creadors de gènere de l’opereta (o bouffe) francesa. Es tracta del pioner de la comèdia musical, el compositor i violoncel·lista JACQUES OFFENBACH. D’origen jueu, és nascut a Alemanya i de nacionalitzat francesa.

Offenbach va néixer a Colònia el 20 de juny de 1819 i va morir a París el 5 d’octubre de 1880.

Les seves obres més populars són: 

JACQUES OFFENBACH 1 - El compositor del mes de gener
  • Orphée aux enfers (1858)
  • La Belle Hélène (1864)
  • La vie parisienne (1866)
  • La Grande-Duchesse de Gérolstein (1867)
  • La Pérchole (1868)
  • Les Contes d’Hoffmann

La darrera òpera d’Offenbach, Les Contes d’Hoffmann, més ambiciosa que les obres precedents, està inclosa en la programació que el Teatre Liceu té previst representar del 18 de gener a l’1 de febrer de 2021. Unes de les obres més idònies per endinsar-se en el món de l’òpera, plena de les àries més famoses de tots els temps.

JACQUES OFFENBACH 2 - El compositor del mes de gener

La xarxa de biblioteques públiques ofereix a les usuàries els diferents documents sobre el compositor.

J. Walquer