Cien pasos para volar, Giuseppe Festa

Cien pasos para volar, Giuseppe Festa
Coberta del llibre Cien pasos para volar.

Aquest mes de març, els nois i noies del club de lectura infantil de la Joan Oliva han llegit la sisena lectura de la temporada. La lectura de què hem gaudit els Llibr@venturers ha estat Cien pasos para volar de l’escriptor italià Giuseppe Festa.

Lucas, un noiet de catorze anys, és el protagonista de Cien pasos para volar, un llibre que farà les delícies de tots aquells que estimeu els arbres i els animals: la muntanya, els ocells, el vent…tot allò de què gaudim cada vegada que deixem enrere les grans ciutats per connectar amb la mare natura.

En Lucas, però, gaudeix de la natura d’una manera ben especial. D’una manera que cap de nosaltres no ho fem, ja que en Lucas és cec. Va perdre la vista quan només tenia cinc anys a conseqüència d’una malaltia degenerativa i, d’alhores ençà i en companyia de la seva tieta Bea, en Lucas surt sovint d’excursió.

Aquestes sortides plegats han creat un nexe d’unió molt especial entre tieta i nebot, però no només això. En Lucas ha aconseguit superpoders: una oïda finíssima, un olfacte excepcional i un tacte d’allò més desenvolupat. Uns sentits que li permeten viure la natura de manera diferent a com ho fan els seus companys de viatge.

En la darrera excursió, en Lucas i la Bea han fet nous i bons amics, com ara la Clara, l’Hèctor o en Tristán, pero també s’hi han topat amb la cara més desagradable de la relació de l’home i l’animal: la caça furtiva d’espècies protegides.

Qui no ho hagi fet, no pot deixar passar la lectura de Cien pasos para volar!

I per a tots aquells que us estimeu més llegir en format digital, Cien pasos para volar està també disponible a la plataforma E-biblio.

Funny Girl