L’erugueta goluda, d’Eric Carle

L’erugueta goluda, d’Eric Carle

Amb motiu del 90è aniversari d’Eric Carle, autor i il·lustrador estatunidenc de literatura infantil, la Biblioteca Mòbil del Mercat de Mar li ha dedicat la seva hora del conte i hem pogut gaudir de L’erugueta goluda, a càrrec de Bea Garcés.

“Una nit, sota la llum de la lluna, hi havia un ou molt petit, que reposava damunt d’una fulla”: així comença aquest conegut conte de l’autor Eric Carle. D’un petit ou neix una petita eruga molt golafre, és a dir, amb moltes ganes de menjar. El primer dia menja una mica d’una pometa vermella, dimarts dues peres ven verdes, dimecres…i va menjant i menjant fins que per fi es transforma en una meravellosa papallona ben lluent i acolorida.

Eric Carle, acompanya les seves històries d’una il·lustració de colors vius i gruixudes pinzellades i com en altres contes seus, el protagonista és un animal, en aquest cas una erugueta que només sortir de l’ou, ja corre famolenca entre les pàgines per portar-se a la boca tot allò que troba. Què li passarà després de menjar tant? Aquí trobarem una història senzilla per entendre la metamorfosi i el cicle de la vida.

La carrera artística d’Eric Carle com a il·lustrador va començar fent els dibuixos del conte Brown bear, brown bear, what do you see? per l’autor Bill Martin Jr, que li ho va demanar després de veure el dibuix que havia fet per un anunci.

Després va començar a crear les seves pròpies històries, la primera de les quals fou 1, 2, 3 to the zoo. Poc després aparegué The very hungry Caterpillar que el va llançar a la fama com a autor i il·lustrador infantil.

Per tant, també celebrem el 50à aniversari d’aquest conegudíssima erugueta!

gat i eruga

Si voleu saber quins contes d’aquest autor hi ha a les Biblioteques de la ciutat, cliqueu l’enllaç.

Spro_3