La librería de los corazones solitarios. Robert Hillman

La librería de los corazones solitarios. Robert Hillman

La librería de los corazones solitarios de Robert Hillman és la novetat que t’ofereix la biblioteca aquest mes de juliol.

Si alguna vegada el cor se t’ha trencat, és molt probable que hagis anat a una llibreria. I què hi has trobat? Una pila de llibres d’autoajuda, entre d’altres temes. T’has sentit millor? Hi has tornat?

En aquesta història que transcorre per poblets de la immensa Austràlia ens trobem dos personatges: en Tom és un granger que creu que no és gaire bo en aquesta feina, com tampoc no es considera un bon marit perquè la seva esposa el va abandonar i es va endur en Peter. La Hannah és una dona que arriba al poble i hi vol muntar una llibreria…

‘Tom siempre había imaginado que se sentiría aliviado cuando su mujer decidiera por fin marcharse por segunda vez. Pero en su corazón solo había tristeza. Miró a Trudy, sentada con serenidad en la silla de la cocina de madera alabeada, con las manos en la falda y su cabello rubio tan largo que ondulaba sobre los hombros.’

‘Peter llevaba dos meses fuera. Tom estaba seguro de que era una de esas cosas de la vida que nunca pueden mejorar. No era granjero, pro tenía las características de un buen padre: eso era lo que se deciía mientras deambulaba por allí y la sensación de fracaso se volvía insoportable: granjero mediocre, mal esposo, pero había hecho un buen trabajo como padre. Eso sí que podía decirlo en su defensa.’

Amb llenguatge senzill i planer, amb moltes referències a la natura, el narrador ens va introduint en el petit món d’aquests dos personatges: la seva lluita per continuar vivint en un ambient de solitud i de tristesa, les ganes de viure un present sense que els espectres del passat interfereixin, l’amor que apareix, però no com ells suposen o esperen; la guerra, la mort, la llibertat…

‘El pájaro amarillo se habiá posado sobre el hombro de Hannah. Giraba la cabeza con rapidez hacia un lado y hacia otro, si apartar los ojos de Tom. De repente, emitió unas notas melodiosas, un sonido que inundó la tienda.
-¡David! Sí, ya lo veo, cariño. Lo veo perfectamente.
Y luego, dirigiéndose a Tom:
-Le gusta usted a David. Acaba de decírmelo.
Tom asintió. Había aceptado que Hannah estaba como un cencerro. Pero eso no impedía que le gustara.’

Una narració colpidora i plena d’esperança, que de segur que no et deixarà indiferent!

robertRobert Hillman és un escriptor australià, conegut a Austràlia per la seva obra autobiogràfica, The boy in the Green Suit, pel qual va rebre el National Biography Award. La història d’un adolescent abandonat per la seva mare i desconcertat pel seu pare cerca consol tot escapant-se en un vaixell amb destinació a Ceilan acabant a Atenes, Istambul, Teheran i Kuwait. És la història d’un viatge iniciàtic. A l’actualitat viu a Melbourne.

Només té traduït al castellà el llibre que et presentem.

Bona lectura i bon estiu!

Llibres

El llibre a les biblioteques VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Goldfinch