Guridi!

 

Aquest mes de maig ha tingut lloc a la Biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona, la darrera Trobada amb el món del llibre, que enguany s’ha centrat en “Llegir imatges: com es fa un àlbum il·lustrat”.

El ilustrador Guridi, este sábado en Almería.L’il·lustrador Raúl Nieto Guridi, conegut artísticament com a Guridi, ha estat un dels convidats.

Nascut l’any 1970 a Sevilla, fill de pare delineant i mare pintora, estudià Belles Arts per autèntica devoció i vocació i ha treballat dins del món de la publicitat, de la decoració, de l’arquitectura efímera i del disseny gràfic.

Des del 2006 complementa la seva professió com a professor de dibuix a secundària amb la il·lustració, tot i que segons les seves mateixes paraules “l’any 2009 trobo el meu propi estil” amb el qual aconsegueix donar un tomb de rosca als llibres d’activitats per a infants a través de propostes creatives i innovadores. RaulGuridi01

oveja - Guridi!A més, imparteix tallers d’il·lustració i creativitat.
Amb el seu estil personal ha esdevingut un dels il·lustradors de referència dins del panorama editorial actual.

Usa moltes tècniques encara que té preferència pel llapis i de tant en tant rescata imatges i papers antics. Una de les seves manies és el cafè i els llapis ben afilats, que l’acompanyen sempre.

A Gudiri el que més li agrada és el naixement de les idees i les primers etapes del procés de creació de l’àlbum il·lustrat, com jugar amb les paraules, què vol aportar i com afrontar cada repte visual. I el més difícil: la línia narrativa, el ritme i l’elecció de la paleta de color.

ELCASCABELDELAGATA_01_1 (1)

Podem trobar més d’una cinquantena de títols de Guridi i els seus àlbums s’han editat a Espanya, Argentina, Canadà, EEUU, Mèxic, Polònia, Itàlia, França, Austràlia, Corea, Taiwan, Portigal Anglaterra i Coràcia.

Si li preguntem que què és el que més el motiva, ens respon que narrar amb el dibuix, fer sentir a qui el vegi, saber escriure amb les imatges. edmond - Guridi!

I el seu somni professional: ser capaç de fer un àlbum que inspiri felicitat i que ensenyi a ser millor persona.

Encara no coneixeu Croac!, Catalina sense pamplines, Tu i jo, el conte més bonic del món, El Pirata Malapota, El ramat, Moustache, Les ulleres de veure-hi, La cabra que no estaba i Álvar Saltarín, entre d’altres?

Veniu a la Biblioteca, no us en penedireu!

Spro_3