#DiaEuropeuDelsParcs – 24 de maig
24 de maig. Dia Europeu dels parcs 2019
La Federació de Parcs Naturals i Nacionals d’Europa (EUROPARC) que aglutina gairebé 400 membres pertanyents a 36 estats europeus, va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs, i aquest 2019 sota el lema “Natura a tocar de les persones: el nostre tresor” (Our Natural Treasures)”, convida de nou a tots els estats europeus i les organitzacions no governamentals de conservació de la natura a divulgar aquest esdeveniment i a organitzar activitats destinades a donar a conèixer els espais protegits i la seva importància per a la societat.
El 2019, les Jornades Europees dels Parcs són una crida a reconèixer-se amb la natura, per ressaltar els tresors naturals que fan del seu parc tan especial!
Les nostres Àrees Protegides estan formades per paisatges sorprenents, espècies increïbles i hàbitats únics. Quins són els tresors naturals que protegeix el parc? Quina és la història d’aquesta espècie amenaçada que viu al vostre parc?
Del 25 de maig al 9 de juny, per commemorar-lo, et convidem a participar en alguna de les més de cinquanta activitats gratuïtes, a la Xarxa de Parcs Naturals i que coincideix amb altres accions que es proposen amb motiu de la Setmana de la natura, de l’1 al 9 de juny.
I quines activitats pots fer? Te’n fem un petit recull.
Caminades a peu / Rutes guiades
Jornades de portes obertes / Matinals festives
Tallers infantils / Exposicions, audiovisuals
Recitals poètics
Teniu més informació aquí.
El Parc del Garraf forma part de la serralada Litoral Catalana, barrera muntanyosa paral·lela a la costa. Les seves elevacions arrodonides formen el Massís del Garraf, el cim més alt del qual és la carena de la Morella (593,6 m). L’aparença del terreny és eixuta, cosa que ha provocat incendis recurrents els últims anys. El terreny és molt rocallós, amb un substrat calcari.
Tipus de vegetació
Arbredes de: pins, vinyes, roures, alzines, figueres, oliveres…
Plantes: el margalló, única palmera autòctona a Europa, el llentiscle, el garic i el càrritx.
Tipus de fauna
Guineus, porcs senglars, eriçons, conills, dragons…; aus: pardals, caderneres, pinsans, gafarrons, pica-soques…
Tipus de construccions
barraques de vinya de pedra seca, on els pagesos guardaven les eines de feinejar. Actualment no tenen aquest ús.
feixes de pedra seca per tal d’anivellar el terreny
mas, la casa de pagès i el terreny de la seva propietat
Biblioteca Joan Oliva i Milà.