25 anys de Hellboy

25 anys de Hellboy

El passat 23 de març es van complir 25 anys de la publicació de Hellboy: semilla de destrucción nº 1 als EEUU. Al nostre país, les aventures del dimoni vermell de Mike Mignola van arribar de la mà de Norma Editorial.

Hellboy és un dimoni el nom real del qual és Anung Un Rama i és fill d’una bruixa descendent del rei Artur que es va penedir dels seus pactes amb un dels senyors de l’infern just abans de morir, però el gran senyor va reclamar la seva ànima i la va portar a l’infern.

Allà va tenir lloc la seva unió i Hellboy va néixer com un dimoni qualsevol però al poc temps de néixer, el seu pare li va tallar el braç dret i li va posar el conegut braç de pedra, clau de l’apocalipsi.

01313310301 g e1558626581329 197x300 - 25 anys de Hellboy01313311301 g e1558626562321 199x300 - 25 anys de Hellboy

Sent un infant dimoni, Hellboy va ser invocat a la Terra el 23 de desembre de 1944 per un grup d’ocultistes nazis. Però el petit dimoni fou descobert pels aliats, entre es quals hi havia el professor Trevor Bruttenholm, membre de l’Agència per a la Investigació i Defensa Paranormal (AIDP). Amb el temps Hellboy va créixer convertint-se en un home de pell vermella, amb cua, potes de cabra i banyes (que llima per a ocultar-les) a més d’una gran mà dreta feta de pedra.

Tot i que té un caràcter rude, no és malvat ni es comporta com un dimoni a causa de la seva educació, doncs el professor Bruttenholm el va criar com si fos el seu fill, un infant humà.
Hellboy treballa per l’AIDP, una agència no governamental internacional, i lluita contra forces obscures i malignes incloent-hi Nazis i Baba Yaga amb Abraham Sapien i la piroquinètica Elizabeth “liz” Sherman, unint mites i històries que tenen les seves arrels tant en diverses tradicions i mitologies del món com en revistes pulp, l’univers de Lovecraft i altres ficcions de terror.

Hellboy-Characters

A les seves primeres històries, Hellboy és presentat com el “l’investigador paranormal més gran del món”.

Hellboy va passar a la pantalla gran de la mà del realitzador mexicà, Guillermo del Toro amb l’actor Ron Perlman interpretant en ‘Rojo’. La primera pel·lícula de Hellboy es va estrenar el 2004 i la segona Hellboy: el ejercito Dorado al 2008.

El passat cap de setmana es va estrenar una nova pel·lícula sobre el dimoni vermell. En aquesta ocasió la direcció ha anat a càrrec de Neil Marshall i Hellboy està interpretat per David Harbour, conegut pel seu rol de sherif de Hawkins, la ciutat on tenen lloc els estranys fenòmens de la sèrie Stranger Things.

En aquesta ocasió l’ADIP encarrega a Hellboy la tasca de derrotar a un esperit ancestral: Nimue, coneguda com “La Reina de la Sang”. Nimue va ser l’amant del mateix Merlí durant el regnat del Rei Artur, d’ell va aprendre els encanteris que la van portar a ser una de les bruixes més poderoses… Però la bogeria es va apoderar d’ella i va empresonar al mag per a tota l’eternitat. Ara torna d’entre els morts amb la intenció de destruir a la humanitat amb la seva màgia negra.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Súper 8