Novel·les recomanades per aquest Nadal

Amb l’arribada del Nadal la Biblioteca Armand Cardona Torrandell presenta una nova guia de lectura, la darrera d’aquest 2011, que recull les principals novetats de novel·la adreçades tant pel públic adult com pel públic juvenil.

Aquesta guia es composa d’uns 30 títols i conté alguns dels llibres més venuts del darrer trimestre. Entre els llibres que en formen part o que la Biblioteca ha adquirit darrerament en destaquen els següents:

El imperio eres tú de Javier MoroEl imperio eres tú, de Javier Moro; el darrer Premi Planeta ens presenta la figura de Pedro I, convertit en emperador de Brasil als vint-i-tres anys, que va marcar una època en la història de dos continents. Desmesurat i contradictori, les dones van ser la seva salvació i la seva perdició: mentre la seva esposa, la virtuosa Leopoldina d’Àustria, el va portar a la cima, la seva amant, la apassionada Domitila de Castro, el va arrossegar a la decadència.

Jo confesso, de Jaume Cabré; una magnífica novel·la on estan presents l’amor, el desamor, els sentiments de culpa i el mal. Aquí podeu veure el trailerbook:

El prisionero del cielo, de Carlos Ruíz Zafón; tornen Daniel Sempere i el seu amic Fermí, protagonistes de L’ombra del vent, amb el Cementiri dels Llibres Oblidats com a rerefons:

El puente de los asesinos, d’Arturo Pérez Reverte; la darrera entrega de la sèrie del Capitán Alatriste i que aquí ens presenta el seu autor:

El temor d’un home savi (primer i segon dia), de Patrick Rothfuss; El nom del vent, el primer dia de la història d’en Kvothe, ha esdevingut un fenomen impulsat pels lectors, els llibreters i la crítica, que recomanen vivament aquesta novel·la excepcional. Ara el relat prossegueix a El temor d’un home savi.

Tiempo de arena, d’Imma Chacón, és l’obra Finalista del Premi Planeta 2011. Una novel·la protagonitzada per dones, hereves d’una hisenda espanyola. La maçoneria femenina, la lluita per la igualtat i la tradició enfront a la modernitat a finals del segle XIX i principis del XX són alguns dels temes que caracteritzen aquest relat apassionant que no deixarà indiferent a cap lector.

A banda dels bestsellers que us acabem de presentar, en el següent document podeu veure algunes de les novel·les que us recomanem i enllaçar amb l’exemplar de la Biblioteca que hi ha al catàleg o amb alguna crítica literària:

La majoria d’aquests recursos estaran disponibles per préstec a la Biblioteca a partir d’aquest divendres, 23 de desembre, i podeu consultar el contingut sencer de la Guia i descarregar-vos-la en el següent enllaç: Guia de Nadal 2011.

Spro_3