Tamara Drewe

Tamara Drewe filmEl passat divendres es va estrenar als cinemes Tamara Drewe, l’adaptació al cinema de la premiada novel·la gràfica del mateix títol de l’autora britànica Posy Simmonds.

La Posy Simmonds (Berkshire, Anglaterra, 1945) va iniciar la seva carrera com a dibuixant realitzant una tira pel diari anglès The Sun al 1969. Poc després va entrar a treballar a The Guardian i durant gairebé 10 anys va publicar una tira sota el títol Posy on parlava de la vida de tres antics companys d’escola.

Posy SimmondsAls anys ’80 va dedicar-se a la il·lustració i a principis dels ’90 va tornar a publicar una tira a The Guardian, Gemma Bovery, on adaptava de manera satírica el clàssic de Flaubert.

Tamara Drewe també te el seu origen com a tira setmanal i es va publicar al diari entre 2005 i 2007, moment en el qual va ser recopilada en un àlbum que va guanyar el Premi Esencial del Festival d’Angoulême de l’any 2009.

Tamara DreweTamara Drewe, és una atractiva jove que té una columna a la premsa groga i que torna al seu poble natal amb diverses talles menys de nas, després de fer-se una rinoplàstia. Un poblet en el qual hi ha una granja que diversos escriptors fan servir com a lloc on escriure amb calma i inspirar-se per a les seves històries.

L’arribada de Tamara acabarà amb aquesta pau i descobrirà les més fosques passions i les tragèdies més absurdes en un delirant retrat de l’Anglaterra d’avui dia, amb les seves mentides i falsedats. 

El film ha estat dirigit pel prestigiós realitzador Stephen Frears, director de pel·lícules com Les amistats perilloses o les més recents, La reina o Chéri.

A la Comicteca podreu trobar les dues novel·les gràfiques de la Possy Simmonds. Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula:

 

Spro_3