Visita del Papa a Barcelona per consagrar la Sagrada Família

Benet XVI a BarcelonaNo cada dia el Papa de Roma visita Barcelona. Aquesta serà la segona vegada que un Papa ho faci després que Joan Pau II ho fes el 1982.

Serà el proper diumenge 7 de novembre quan Benet XVI visiti Barcelona per tal de consagrar la Sagrada Família, obra d’Antoni Gaudí.

Més enllà de les polèmiques sobre el paper de l’Església en la societat actual i el creixent ateisme i agnosticisme en molts àmbits de la societat el que no es pot negar és que aquest és un esdeveniment de primer ordre. Amb aquesta excusa la biblioteca aprofita per exposar part del fons que té sobre els Papes, Gaudí i la Sagrada Família.

Benet XVI, nascut a Alemanya el 16 d’abril de 1927 amb el nom de Joseph Ratzinger, és l’actual Papa de Roma i successor de Joan Pau II des de l’abril de 2005. Aquesta és la seva primera visita a Barcelona i en ella procedirà a consagrar el temple de la Sagrada Família i declarar-la basílica.

La Sagrada Família, obra inacabada de l’arquitecte Antoni Gaudí, és un dels més coneguts exemples del modernisme català i que ha esdevingut tot un símbol de Barcelona. L’obra realitzada per Antoni Gaudí, és a dir, la cripta i la façana del Naixement, foren declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2005.

Les obres van començar el 1884 i a partir d’aquell moment es va anar bastint l’església. El 1891 començaren les obres de la façana de la Naixement. A la mort de Gaudí les obres les continuaren els seus deixebles, quedant aturades amb la Guerra Civil fins que el 1954 es reprengueren. Actualment es troben molt avançades, però no es preveu acabar la totalitat de l’obra fins d’aquí més de 15 anys.

Súper 8