Pa negre

Pa negreAquest divendres s’estrena l’adaptació cinematogràfica de la novel·la d’Emili Teixidor, Pa negre.

El film, dirigit pel realitzador mallorquí Agustí Villaronga, es va poder veure per primer cop durant el passat Festival de Cinema de Sant Sebastià, on la Nora Navas, l’actriu que interpreta el personatge de la Florència a la pel·lícula va guanyar la Conxa de Plata a la Millor Actriu.

Villaronga (1953) va debutar estudiar Història de l’Art i va debutar com a director film Tras el cristal (1987) que va ser seleccionada per participar en molts festivals europeus i que avui dia es considera un film de culte.

Cineasta eclèctic, altres dels seus films són El niño de la luna, 99.9, El mar o el fals documental Aro Tolbukhin, en la mente del asesino.

La història de Pa negre transcorre a la Catalunya rural de la postguerra. L’Andreu, un nen d’onze anys que pertany al bàndol dels que van perdre la guerra, troba al bosc el cos sense vida d’un home i del seu fill. El seu pare, en Farriol, serà acusat per les autoritats de l’assassinat i fuig. La seva mare, la Florència, tot i treballar en una fàbrica tèxtil, no el pot mantenir l’Andreu i l’envia a viure a una masia amb els avis, els tiets i els cosins.

Emili Teixidor -Agustí Villaronga

Finalment en Farriol es detingut i l’Andreu, convençut de la innocència del seu pare decideix investigar el crim pel seu compte cosa que fa que prengui consciència dels horrors de la guerra i de com aquesta ha afectat la vida dels adults que l’envolten.

Podeu trobar la novel·la així com altres obres del mateix autor a la Biblioteca i la pel·lícula la podeu veure al Bosc Cinema Municipal.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Súper 8