El desenllaç de Millenium

Stieg LarssonL’escriptor suec Stieg Larsson va morir sobtadament d’un atac de cor als 50 anys, i no va tenir temps de veure l’èxit de la seva obra. Poc s’havia d’imaginar que amb només dues novel·les aconseguiria vendre 10 milions d’exemplars a tot el món.

I no només això. Els homes que no estimaven les dones i La noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina, la primera i la segona de Millenium, s’han convertit en títols de culte.   Avui és una data marcada al calendari de la munió de lectors de Larsson.

Avui dijous surt a la venda l’última part de la trilogia titulada La reina al palau dels corrents d’aire. Per fi es desvelarà qui és en realitat el personatge de Lisbeth. 

Stieg Larsson s’ha convertit en el fenomen literari de l’any. Columna treu en català 75.000 exemplars de La reina al palau dels corrents d’aire, mentre que Destino en posa en circulació 500.000 en castellà. Són més de 850 pàgines que pesen un quilo i mig i en què els fans de la Salander descobriran, entre d’altres interrogants, com la “hacker” se’n surt d’una situació força complicada. 

Podeu llegir el primer capítol de La reina al palau dels corrents d’aire aquí.

Trilogia Millenium 

La polèmica pels drets d’autor ha enfrontat Eva Gabrielsson, la dona amb la qual va viure durant trenta-dos anys, i la família, que rep els beneficis dels drets d’autor. Gabrielsson no rep ni un cèntim perquè no estava casada amb l’escriptor i la llei sueca no reconeix cap dret a les parelles de fet. Ara bé, existeix un quart manuscrit de 200 planes, inacabat, que resta en mans de l’Eva. La família assegura que ha arribat a un acord amb la parella de Larsson per no publicar-lo però ella manté que els Larsson li han proposat que acabi la novel·la.  

Com no podia ser de cap altra altre forma, la primera novel·la de la trilogia ja ha estat adaptada al cinema pel realitzador suec Niels Arden Oplev, amb l’actriu Noomi Rapace en el paper de Lisbeth Salander. Aquí podeu veure el trailer de la pel·lícula que es va estrenar als cinemes el passat 9 de juny:

Més informació: 

Especial Larsson a 3cat24.cat

Pàgina oficial de la pel·lícula 

Súper 8