El cor és un caçador solitari de Carson McCullers

Carson McCullersCarson McCullers (1917-1967) va ser una escriptora precoç amb una vida marcada per la malaltia: de ben jove va començar a patir diversos atacs fins que, quan tenia trenta-un anys, va quedar paralítica del costat esquerre. Revelació literària als vint-i-tres anys gràcies a la seva primera novel·la, El cor és un caçador solitari (portada al cinema per Robert Ellis el 1968), Carson McCullers va escriure, a més, altres tres novel·les, entre les que destaca Reflexos en un ull daurat (portada al cinema per John Huston el 1967), un recull de contes, alguns articles i una autobiografia inacabada. 

El cor és un caçador solitari, 1940, va ser la primera novel·la publicada per Carson i la va convertir en tota una nena prodigi de les lletres nord-americanes. El cor és un caçador solitariSaludada amb entusiasme per la crítica, en les seves pàgines es tracta l’existència de diversos habitants d’un petit poble. Així s’entrecreuen les històries de Copeland, un metge interessat a conscienciar als negres; Biff, l’amo de la drogueria; Mick, una adolescent apassionada de la música els somnis de la qual l’evadeixen de la misèria de la seva llar; Blount, un foraster alcohòlic; el sordmut John Singer, interlocutor ideal… Cadascun a la seva manera, tots ells amenacen amb una ruïna imminent, alhora que composen una àmplia panoràmica a través dels diferents matisos de la solitud.

Publicada per primera vegada en català el 1965, és una de les novel·les més remarcables de la literatura nord-americana. L’autora hi descriu l’aïllament espiritual i la recerca difícil de l’amor. Les notacions sudistes confirmen els caràcters d’aquest imaginari torturat, per al qual injustícies i misèria moral s’alien en la constatació de la solitud humana.

Aquí podeu veure l’extracte d’un documental realitzat per Dan Griffin que fa un ràpid repàs a la seva trajectòria:

Podeu descarregar-vos la fitxa clicant en el següent enllaç: El cor és un caçador solitari de Carson McCullers

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquest llibre el dissabte 30 de maig a les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi! 

Enllaços relacionats

Carson McCullers (pàgina oficial)

Entrevista amb Richard Wright

Poema que li va dedicar Charles Bukowski

Spro_3