Deu anys sense José Agustín Goytisolo

J.A. GoytisoloAvui es compleixen deu anys de la mort de l’escriptor barceloní José Agustín Goytisolo, un dels poetes més llegits i musicats de la generació del 50.

Amb motiu d’aquest aniversari l’editorial Lumen ha publicat un volum amb la poesia complerta de l’autor.  Entre el 24 i el 26 de març es celebrarà a Barcelona el V Congrés Internacional José Agustín Goytisolo, organitzat per la càtedra que dirigeix Carme Riera a la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquesta cita, d’accés públic i gratuït, familiars i amics del poeta desaparegut prendran la paraula. El cantautor Paco Ibáñez dialogarà amb Julia Goytisolo, a la qual ha cantat tantes vegades, la viuda de l’escriptor, Asunción Carandell, compartirà una taula rodona amb la més gran dels germans Goytisolo, la discreta Marta i Luis Goytisolo parlarà per primera vegada en públic de l’imaginari familiar del poeta, des de l’empremta de la mort de la seva mare en el gran bombardeig del març del 1938 fins a les difícils relacions entre els tres germans literats.  

L’exposició José Agustín Goytisolo, més a prop, oberta del 26 de març al 30 d’abril al Centre Cultural Fundació Cercle de Lectors (Consell de Cent, 323), recollirà objectes personals, les primeres edicions dels seus llibres, exemplars dedicats per altres autors, contes i poemes manuscrits i il·lustrats, vídeos familiars i d’entrevistes televisives.  

L’espectacle teatral Érase una vez… Goytisolo tancarà el 3 d’abril, a la biblioteca Mercè Rodoreda del Guinardó, l’homenatge de la ciutat a un dels seus poetes.  

Us deixem amb la versió musicada per Paco Ibáñez del seu poema Palabras para Júlia.

Podreu trobar els llibres d’en José Agustín Goytisolo i la música d’en Paco Ibáñez a la Biblioteca. 

Carles IllAprofitem per recordar-vos que el proper divendres 27 de març a les 18.30h tindrà lloc a la Biblioteca la primera trobada del Taller de Lectura de Poesia a càrrec de Carles Ill.

 Us podeu descarregar la butlleta d’inscripció aquí.

Súper 8