Qui vigila els vigilants?

CartellAquest és el punt de partida de la mítica novel·la gràfica Watchmen, del guionista Alan Moore i el dibuixant Dave Gibbons. L’editorial DC va publicar el còmic per primera vegada al 1986. Poc després va ser recopilat en un sol volum. 

L’acció transcorre durant un imaginari 1985, quan la tensió nuclear entre els EE.UU i la U.R.S.S estava en el seu moment més àlgid, anys després de la dissolució dels Vigilants, un grup de superhomes emmascarats que mantenien la llei i l’ordre. Tot comença quan un d’ells El comediant, és assassinat. La idea de la conspiració i de que hi ha algú que vol acabar amb tots aquells que van formar part d’aquest grup apareix de seguida. 

L’ Alan Moore va fer servir aquest argument per analitzar la natura dels super-herois i tractar temes morals, socials, filosòfics o polítics.  

Demà s’estrena als nostres cinemes la versió cinematogràfica, realitzada per Zack Snyder, realitzador que també va adaptar a la gran pantalla el còmic 300 de Frank Miller.  Aquesta pel·lícula ve precedida per la polèmica entre dues de les grans productores nord-american es Warner Bros, que ha produït el film, i Fox, sobre els drets de la novel·la gràfica. Finalment Fox ha guanyat el judici i però ha cedit els drets a Warner a canvi d’una important quantitat de diners i d’un percentatge de la taquilla de la pel·lícula.  

Alan Moore és guionista també d’altres obres de gran èxit com V de Vendetta o From Hell, que també han passat al cinema. En Moore ha criticat ferotgement totes les adaptacions de les seves obres. Watchmen no és pas una excepció. 

Alan Moore 

 Tots aquests còmics i molts més els podeu trobar a la secció de còmics de la Biblioteca, la Còmicteca. 

Per a més informació podeu consultar els següents enllaços:

Página oficial de la pel·lícula (en anglès) 

Reportatge sobre Watchmen a El Mundo

Bloc sobre la pel·lícula (en castellà)

Súper 8