El método Skogluft. Jorn Viumdal

El método Skogluft. Jorn Viumdal

Una de les novetats que t’ofereix la biblioteca aquesta setmana és ‘El método Skogluft’ de Jorn viumdal i que tracta sobre la tria de les plantes d’interior per tal d’obternir-ne guanys per a la salut i convertir els espais on vivim en espais lliures de toxines, plens de tranquil·litat i de pau.

La paraula Skogluft significa aire del bosc en noruec, per tant, ja et pots fer una idea del contingut del llibre.

En els inicis de la Terra, les plantes van aparèixer primer que no pas els homínids. Amb l’evolució, els homes van conquerir espais i la seva vida a l’exterior es traslladà a les coves i als nostres temps, a cases i pisos. Ens hem oblidat del món verd! Però el podem recuperar…

En què es basa aquest mètode? A triar la llum i les plantes adequades per als llocs on passem més temps.

Quin efecte té? Segons els comentaris de les persones que l’han introduït a les seves vides, diuen que experimenten una pau especial, una sensació de major claredat mental i de satisfacció. Se senten més segures, menys cansades.

‘La luz solar intensa y las plantas verdes, llenas de vida, nos infunden optimismo, porque nos hacen pensar en agua fresca y en abundancia de comida. La vegetación exuberante es un indicio de una naturaleza equilibrada, un lugar en el que las plantas comestibles y nuestras presas (que además son nuestros enemigos) también prosperan.’

‘La falta de naturaleza es un factor real en la enfermedad. El aire del bosque es una cura. Ambos puntos se han demostrado científicamente.’

Les plantes creen un espai net, com si fos un bosc. Com més plantes es tinguin, millor. És molt senzill d’aplicar a la vida! Només cal una estona durant la qual t’embrutaràs les mans de terra, però quan hagis enllestit la feina et sentiràs molt bé!

Què cal fer, doncs?

  • Fer servir la terra idǹia, terra orgànica.
  • Regar-les bé, però només cada tres setmanes.
  • Llum natural i llum artificial.

Quina és la planta que et proposa aquest mètode?

plant-344413_960_720

  • Poto, la planta d’interior més coneguda i agraïda!

Aquest mètode explica com plantar-la en vertical, el tipus de terra, el tipus de llum i el rec que necessita.

Què has de tenir en compte?

  • Les coses que s’han de comprar
  • La instal·lació
  • La plantació
  • El rec
  • La il·luminació

Les plantes i la llum natural ens ajuden a veure les obligacions i les rutines diàries d’una altra manera.

Et convidem que facis el teu magnífic jardí interior i en vertical!

En el vídeo que segueix, subtitulat en anglès, veuràs el procediment a seguir…

Skogluft-Effekten Jørn Viumdal from thoughtleaderglobal on Vimeo.

Llibres

El llibre a les biblioteques VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Goldfinch