The Florida project

The Florida project

The Florida project és el darrer film del director Sean Baker, un realitzador no gaire conegut que l’any 2017 va captar l’atenció de crítica i públic. I és que per a molts, The Florida project va ser una de les millors pel·lícules de l’any. L’única nominació als Òscar que va aconseguir, per la interpretació del veterà Willen Dafoe, no va fer justícia a la pel·lícula. Aquesta setmana podeu reservar The Florida Project a la biblioteca Joan Oliva i Milà.

Ens trobem davant d’una pel·lícula d’estil gairebé documental que alterna dos punts de vista: El de Moonee, una nena de 6 anys, i el de Bobby (interpretat per Willem Dafoe), el porter del precari motel en què la nena i la seva mare s’allotgen durant un estiu.

El film fa un retrat d’una zona de Miami que no apareix habitualment al cinema. No és la zona de platges, ni d’hotels de luxe. És la zona de la gent que viu vorejant la marginalitat. El director va descobrir, gràcies al guionista de la pel·lícula, la població que viu als marges de l’autopista que condueix al Walt Disney World Resort. Milers de persones, famílies amb nens petits, hereves de la crisi econòmica de 2007, que malviuen en motels decrèpits que defugen els turistes. I en un motel d’aquestes característiques hi viuen la Moonee i la seva joveníssima mare.

Durant un estiu, la nena i el seu grupet d’amics compartiran jocs mentre els seus pares proven de sobreviure. Fotograma de la pel·lícula The Florida ProjectTan a prop i, a la vegada, tant lluny del parc d’atraccions més emblemàtic de la cultura nord-americana al qual cap dels infants té possibilitats d’accedir.

The Florida project mostra la cara B de la cultura nord-americana , oculta (o no) darrere del luxe i la prosperitat. La societat que ha quedat exclosa del somni americà. Potser per això, la pel·lícula va quedar al marge de molts dels premis als quals podria haver accedit, ja que va posar llum sobre un tema difícil de pair: els extraordinaris nivells de desigualtat d’un país com els Estats Units. Tot i això, la interpretació de Willem Dafoe no va passar inadvertida i va aconseguir estar nominat a l’Oscar, al BAFTA i al Globus d’Or com a Millor Actor Secundari.

Tràiler de la pel·lícula:

DVD

Willem Dafoe a les biblioteques de VNG. Feu clic aquí.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl