55, James Delargy

55, James Delargy

Coberta del llibre 55James Delargy debuta en la novel·la amb 55, un thriller ambientat a l’Austràlia Occidental. La trama té lloc a la tranquil·la ciutat de Wilbrook, a l’interior del país, un lloc on “sembla que el rellotge va quedar aturat al segle XIX“.

El sergent de policia local és en Chandler Jenkins un pare de dos fills adolescents a qui la dona va deixar anys enrere perquè n’estava farta d’haver de viure allunyada del món. A la petita i tranquil·la comissaria de policia local hi passen habitualment fets no gaire extraordinaris, alguna baralla entre veïns i poc més. O així era fins que un bon dia un home, en Gabriel, arriba greument ferit i explica que ha estat segrestat i torturat per un tal Heath. El seu segrestador li havia anunciat que ell seria la seva víctima número 55.

Logo Gènere Negre

Per si aquest fet no hagués estat suficientment impactant en una localitat com Wilbrook, el mateix dia un tal Heath denuncia que ha estat segrestat i torturat per un home anomenat Gabriel. En Heath explica a la policia la mateixa història que, poc abans, havia denunciat en Gabriel.

Es troba Wilbrook davant de dos assassins en sèrie? Hi estan confabulats? Hi ha un tercer criminal en discòrdia?

55 és un thriller amb pocs personatges en què l’autor juga amb el lector amb pistes i mitges veritats. A la novel·la hi trobem dues línies temporals: l’actual i, mitjantçant flashbacks, retrocedim als fets esdevinguts l’any 2002 quan en Chandler tot just començava la seva carrera com a policia. LLavors, va desaparèixer un noi de la localitat de qui mai més se’n va saber res.

Ja es prepara l’adaptació cinematogràfica de 55.

Primeres pàgines.

Llibres

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl