L’oferta i la demanda, Joan Colomo

joan colomo - oferta demandaEl passat mes de setembre’18, el músic i cantautor català Joan Colomo presentava el seu darrer disc en solitari en el marc del Mercat de Música Viva de Vic. El disc, batejat amb el nom de L’oferta i la demanda, és el sisè treball en solitari de l’artista de Sant Celoni, dos anys després de Sistema.

Colomo és un d’aquells músics amb personalitat pròpia que destaquen, afortunadament, en el maremàgnum de la indústria discogràfica contemporània. Fins i tot, en el si del panorama musical català, Joan Colomo és un dels pocs noms capaç de moure’s amb desimboltura en diferents estils. Va començar la seva carrera musical formant part de diferents grups: Ariadna, Rain Still Falling o Zeidun, per exemple. Aquesta darrera formació, una de les referències de l’escena hardcore catalana.

Ja amb el trio La célula durmiente, va treballar més la faceta melòdica i pop i, posteriorment, va formar part com a baixista del grup de punk-rock The Unfinished Sympathy.

contra todo pronóstico Producto Interior Bruto vol 1 Producto Interior Bruto vol 2
La fília i la Fòbia Sistema joan colomo - oferta demanda

El 2009 i, buscant la faceta més acústica i d’autor, va donar el salt amb el seu primer disc en solitari. Es tractava de Contra todo pronóstico, després del qual ha anat publicant aproximadament cada dos anys un nou treball també en solitari: Producto Interior Bruto vol. 1 (2011), Producto Interior Bruto vol. 2 (2012), La Fília i la Fòbia (2014), Sistema (2016) i L’Oferta i la demanda (2018).

Joan Colomo Mercat Música Viva de Vic 2018El leitmotiv de L’Oferta i la demanda és, en paraules del compositor, “l’economia i el capital i com els diners afecten les persones“. El disc aconsegueix situar-se en un terme mig entre la música per divertir-se i la que prova de donar resposta als grans problemes de la societat, amb cançons com ara La redistribució de la riquesa, Guerra freda, Contra la propietat o El diner. La portada del disc, una mare ocell alimentant els seus pollets, és segons el mateix Colomo “Potser un dels pocs moments a la vida en què l’oferta i la demanda es corresponen. Si el nen vol teta, té teta. A partir de llavors tot comença a torçar-se i el que tu esperes no és mai el que t’ofereixen”.

Per a tots aquells que vulgueu gaudir de la música en directe de Joan Colomo, el dia 5 juliol’19 participarà en el Vida Festival 2019size=2> a Vilanova i la Geltrú. Una miqueta més endavant, l’11 d’agost, també prendrà part en el Festival Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols.

Us deixem amb La redistribució de la riquesa, un dels temes inclosos a L’oferta i la demanda.

Cds

 • Contra todo pronóstico
 • Producto Interior Bruto vol. 1
 • Producto Interior Bruto vol. 2
 • La Fília i la Fòbia
 • Sistema
 • L’oferta i la demanda
 • Aquesta setmana és novetat size=2> a la Joan Olivasize=2> el darrer disc de Joan Colomo, L’oferta i la demandasize=2>. Ja podeu fer la vostra reserva!

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Funny Girl