Mapa de los sonidos de Tokio

Sergi López, Isabel Coixet i Rinko KikuchiAvui s’estrena al Bosc Cinema Municipal de Vilanova i la Geltrú la pel·lícula Mapa de los sonidos de Tokio, dirigida per la directora catalana Isabel Coixet i interpretada pel vilanoví Sergi López i la japonesa Rinko Kikuchi.

Un home rep la notícia del suïcidi de la seva filla, enamorada de David (López), un català que regenta una botiga de vins a Tòquio. Cec de venjança, el pare encarrega l’assassinat de David a Ryu (Kikuchi), una treballadora del mercat de peix que, fent una doble vida, també és assassina a sou.

Partint del testimoni aportat per un enginyer de so, fascinat per Ryu que no comparteix amb ella res més que els sons que produeix i les seves insulses converses, el film va transformant-se en una espècie de thriller d’alt voltatge emocional. Es tracta d’una història d’amor i mort, en què la solitària antiheroïna porta una doble vida: treballa com a obrera al famós mercat de peix de Tsukiji i exerceix esporàdicament d’implacable assassina a sou.

La pel·lícula arrenca amb una seqüència on uns executius europeus en viatge de negocis a Toquio mengen sushi en el cos un d’una dona occidental, una recent pràctica turística, segons Isabel Coixet.

Podrem veure a un Sergi López cantant en solitari en un karaoke Enjoy de silence, davant la mirada astorada d’un grup de dones assegudes al local, seqüència que segons ha confessat l’actor li va produir una certa “vergonya”.

Isabel Coixet ha assenyalat que va escriure el paper de David, l’enòleg i comerciant de vins instal·lat a la capital japonesa, pensant en Sergi López, a qui considera “el millor actor europeu, amb perdó de Daniel Auteuil i de Javier Bardem”. De Rinko Kikuchi creu que “és capaç de fer tot tipus de papers, des del més sexi al més dur”.

DIGUES LA TEVA

  • Al festival de Cannes aquesta pel·licula no va tenir gaire bona acollida, tu què n’opines?
  • T’agrada globalment el cinema que ens ofereix en Sergi López?
  • Li veus futur com a cantant al protagonista de la pel·lícula?
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita