Manga!

Personatge del mangaLa biblioteca Joan Oliva i Milà estrena a la sala infantil el Racó del Manga. Per als pocs que desconeguin a que ens referim amb el nom de Manga us explicarem breument de que es tracta:

En primer lloc caldria preguntar-nos Què és el manga?. És el còmic d’origen japonès, desenvolupat a finals del segle XX. La paraula japonesa manga significa literalment gargots. Aquest tipus de còmics són normalment impresos en blanc i negre, tot i que alguns es fan a color, ja siguin només algunes pàgines, capítols especials o tot ell.

El manga és un còmic apte per a totes les edats. Inclou una àmplia gamma de temes: acció-aventura, romanç, esports, drama històric, comèdia, ciència ficció, fantasia, misteri, terror, sexualitat, el món de les empreses i el comerç entre altres.

El Manga es classifica en diferents gèneres depenent del seu contingut i van dirigits a diferents sectors de la societat:

Kodomo manga. Dirigits a infants.
Shojo manga. És aquell manga amb temàtica romàntica dirigit a un públic adolescent.
Shonen manga. Es el manga destinat a públic adolescent; es caracteritza per grans dosis d’acció i aventura deixant bastant de banda la part amorosa. És el gènere amb més èxit.
Seinen manga. Dirigit a public jove i adults.

Ja només ens queda aprendre com es llegeix un manga. El sentit de la lectura és al revès que com estem acostumats, és a dir, de dreta a esquerra. Un cop ens habituem a fer-ho d’aquesta forma ja podrem gaudir de la lectura del còmic japonès.

A la biblioteca tenim disponibles tots aquests títols: Naruto, ¡Yotsuba!, Yaiba, Mirmo!, School Rumble i molts més.

Com a novetat a la sala infantil aquesta setmana descobrirem altres títols com Keroro, MaymeloveAngel o The prince of tennis.

Reserveu-los!

MÉS INFORMACIÓ. Manga a internet.

Volem descobrir el món del Manga a la xarxa, doncs només ens resta donar un cop d’ull a les webs dedicades a aquest fenomen japonès:

 • Blog amb notícies relacionades amb el Manga:
  http://www.normaeditorial.com/blogmanga/blog/
 • Participa i aprèn en una comunitat del Manga:
  http://www.elrincondelmanga.com
 • Per llegir i descarregar els nostres Mangas favorits:
  http://submanga.com/
 • Tot el manga i l’anime:
  http://www.mangaes.com
 • Visitar i viure el Manga:
  XV Saló del Manga 2009

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

 • Morello