Festa de la Música

La Festa de la Música va néixer a França el 1982, a partir d’una iniciativa del Ministre de Cultura, Jack Lang. El concepte bàsic del qual es partia era enfortir la convivència ciutadana i la cultura democràtica a partir de la música. Es va convidar artistes professionals i amateurs a sortir al carrer i a oferir gratuïtament la seva música en la via pública.
Festa de la Música
Actualment aquesta celebració es realitza anualment i de manera simultània a totes les nacions europees i convoca a més de 120 països del món i 250 ciutats sobre els cinc continents, en un encontre fraternal que transcendeix les fronteres establertes per Estats, credos, ètnies, territoris, estrats socio-econòmics i cultures…, per viure i gaudir del llenguatge universal de la música el 21 de juny, el solstici d’estiu, el dia més llarg de l’any.

Com a creació artística, la música és el mitjà ideal per expressar el que l’individu estableixi en relació amb si mateix i el seu entorn. És el vehicle sonor per “donar forma tangible a les coses intangibles”. La música constitueix una construcció cultural humana i significativa, tan diversa com la cultura al món. Per aquesta raó, no hi ha músiques pitjors ni millors, sinó diferents en contexts socioculturals diferents.

La música pot ser considerada com un bé d’ús social. Per mitjà d’ella podem conèixer, comparar i comprendre la naturalesa humana de l’individu i de la societat en qualsevol època i cultura. La música no només és un reflector de la cultura si no que és una expressió cultural que hereta el més important i significatiu de la cultura.

MÉS INFORMACIÓ. Dia de la música

 • Vilanova i la Geltrú
 • Barcelona
 • Espanya
 • Europa
 • VIDEO. Gràcies per la música!!!

  DIGUES LA TEVA

  Creiem que la celebració d’aquesta festa del dia 21 de juny és un bon motiu per plantejar-nos aquestes dues preguntes:

 • Quina és la meva relació amb la música?
 • Què m’aporta la música que la vida mateixa no m’ofereixi?
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  sofeita