Divergent, la trilogia.

De la imaginació d’una jove escriptora nord-americana ha sorgit una de les col·leccions de novel·la juvenil més famoses dels darrers anys (en la mateixa línia que d’altres col·leccions com ara Els jocs de la fam de Suzanne Collins).

Veronica_Roth

En aquest cas parlem de la Trilogia d’aventura i ciència ficció Divergent de Veronica Roth. L´autora, de pare alemany i mare nord-americana, va néixer l’any 1988.

De ben jove va fer veure la seva capacitat per a l’escriptura. Va estudiar escriptura creativa a la Northwestern University i amb la seva primera novel·la, Divergent, ha aconseguit fama mundial.

Divergent, publicat l’any 2011, és el títol del primer dels tres llibres i dóna nom a la trilogia. L’any 2012 publica el segon títol, Insurgent i a finals del 2013 arriba el tercer i últim llibre, Lleial.

Divergent ens situa en un Chicago del futur on la població està dividida en 5 faccions: honestedat, abnegació, intrepidesa, amistat i erudició. Quan els joves d’aquesta societat futura arriben als 16 anys han de decidir de quina d’aquestes 5 faccions volen formar part per sempre més.

Els 3 llibres que composen la col·lecció:

Divergent Insurgent Lleial

L’èxit editorial no va passar per alt a la indústria cinematogràfica i el 21 de març d’enguany es va estrenar la pel·lícula Divergent, del director Neil Burger. Versió cinematogràfica del primer dels tres llibres. Actualment ja es treballa en la segona de les pel·lícula, Insurgent.

Aquest és el tràiler oficial de Divergent:

Llibres

  • Divergent
  • Divergente
  • Insurgent
  • Insurgente
  • Leal
  • Lleial
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl