Dein Spiegel i Phosphore. Noves revistes a la biblioteca!

Dein Spiegel i Phosphore. Noves revistes a la biblioteca!

Aquesta primavera ens ha portat a la biblioteca Joan Oliva i Milà moltes novetats en el fons de revistes. Entre d’altres s’hi poden consultar i/o agafar en préstec dues noves revistes en alemany i francès: Dein Spiegel i Phosphore.

Dein Spiegel

La revista alemanya Dein Spiegel es va publicar per primera vegada l’1 de setembre de 2009 i va començar a publicar-se mensualment el desembre del mateix any. L’editorial que se n’encarrega és Spiegel -Verlag, que també publica la revista destinada a públic adult: Der Spiegel.

Aquesta publicació periòdica està dirigida als joves, d’entre 8 i 14 anys, amb uns continguts que reflecteixen els de Der Spiegel, però oferint-los d’una manera adequada a la seva edat alhora que entretinguda i educativa. Els temes tractats inclouen històries de política, economia, natura i tecnologia, cultura, esport, personatges a Alemanya i d’altres països.

Entre les seccions més destacades s’hi troben les entrevistes realitzades per nens reporters, una de les quals va ser amb José Manuel Barroso, president de la Comissió Europea, a Hamburg l’abril de 2012. La pròpia editorial presenta Dein Spiegel com a la revista de notícies per preguntar a noies i nens. La revista té com a finalitat erigir-se com a la primera revista infantil política.

Phosphore

Per la seva banda, la revista francesa Phosphore, destinada al públic juvenil a partir de 14 anys, va néixer a l’any 1981, amb el raonament que cada vegada més estudiants de secundària volien entrar en el món laboral per tenir-hi èxit; amb l’aparició d’aquesta demanda es van cercar formes racionals d’ajudar-los a fer-ho. El comitè de direcció de Bayard Presse crea Phosphore (fòsfor) amb la intenció clara de desenvolupar-se a partir d’aquesta necessitat. En aquell temps, fòsfor significava en el llenguatge dels joves reflexionar.

En els anys posteriors, esdevé una revista que interessa especialment a estudiants de secundària i, des de llavors, va prendre la forma d’un diari. Dirigit a un públic molt jove i amb un enfocament dels temes de notícies que difereix del format típic d’un diari de notícies per a adults. Sense trair el seu concepte, sap tractar els temes mitjançant una bona anàlisi pedagògica, tot despertant l’interès d’un públic en constant creixement intel·lectual.

Així doncs, el contingut de la revista no ha deixat d’expandir-se des dels seus inicis. Ofereix als estudiants de secundària suport tant en la seva vida escolar, com també en el seu dia a dia dins de la societat. Demostra, per tant, clarament que els joves volen formar-ne part activa i alhora conèixer els esdeveniments actuals. La resposta es troba en les seves pàgines i la curiositat farà trobar als seus joves lectors allò que necessiten en cada moment. Només a través del seu enginy podran assolir aquells propis objectius que en un futur els convertiran en els autèntics protagonistes de la nostra societat. Tot això és Phosphore. Voleu descobrir-ho?

Noves revistes a la biblioteca!

Dein Spiegel i Phosphore són dues noves revistes en alemany i francès a la Joan Oliva que ja estan a la vostra disposició. En tenim, però, moltes altres publicacions periòdiques. I recordeu també que podeu estar-ne informats a través del nostre blog.

Funny Girl