TRAP in da house

TRAP in da house

Avui us volem mostrar la col·laboració d’un jove usuari de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, el Biel Moreno, apassionat d’aquest gènere musical.

El trap és un subgenere musical del hip-hop i el rap, va sorgir als finals del segle XX al sud dels Estats Units, a Atlanta o Memphis. En les cançons els artistes parlen de drogues o la vida al carrer, com elements més recurrents. El significat de la paraula trap originalment era per referir-se a “un lloc on es venia droga”. Un dels primers artistes reconeguts va ser Gucci Mane, que té molts èxits i cançons amb altres cantants com Lil Baby, Lil Uzi Vert o Drake. Actualment el trap és més popular gràcies a artistes com Drake, Nicki Minaj, Travis Scott…

A Catalunya també tenim aquest estil musical, però en aquest cas canvia una mica, doncs es prioritza la veu abans que els beats i és més instrumental; amb artistes coneguts com Lildami o Bad Gyal.

Fins a la dècada dels 2010 el trap no va ser gaire popular, la seva popularitat s’ha anat incrementant amb el pas del temps al llarg d’aquests darrers anys. Aquest estil de música va arribar a Espanya al voltant de l’any 2013.

El trap es basa en el funcionament de la caixa Roland 808, sintetitzadors i altres elements tecnològics i, com el rap, el trap no necessita solament una veu, els cantants compten amb l’ajuda d’un DJ que els hi fa la base, la música i els beats.

El trap no és un estil musical produït per instruments, sinó que es fet amb aparells electrònics com ordinadors i altres màquines tecnològiques.

Travis Scott

Travis Scott és un dels rapers i trapers més famosos arreu del món. Va néixer a Houston el 30 d’abril del 1991, el seu nom és Jaques Webster i, a més de cantant, és productor musical.

travis scott - TRAP in da house

L’any 2015 va publicar el seu primer àlbum Rodeo i uns anys desprès, com que la seva popularitat continuava augmentant, va publicar Birds in the Trap Sing McKnight, o el seu més recent àlbum Astroworld. Té èxits amb artistes com Young Thug, Drake, Quavo, Rosalía… a més d’un dels seus més apreciats amics, el Don Toliver. L’artista és tan famós que va fer un concert en un esdeveniment del videojoc Fortnite, en el qual van sonar els seus Hits: Sicko Mode, Stargazing, Goosebumps, Highest in the room i amb la seva estrena The scotts.

Lil Tecca

lil tecca2 - TRAP in da house

Nascut el 26 d’agost del 2002 a New York, al barri de Queens. És un artista que va treure un hit anomenat Ransom amb tan sols 16 anys i, tot seguit, va publicar el seu primer àlbum, We love You Tecca, ple d’èxits. Ho va petar i a partir d’aquí s’ha anat fent més popular actualment; té 18 anys i continua pujant com l’escuma. L’últim any ha publicat el seu segon disc Virgo World i dos singles com Never Left i Show me up.

Drake

drake scorpion - TRAP in da house

Drake, un dels artistes més reconeguts al món, no només pel trap, també per altres estils com el pop i el seu caràcter o senyes. És un cantant de Toronto que, a més de cantant, també és actor, productor i compositor. El seu àlbum més conegut i més recent és Scorpion, el que conté cançons com God’s Plan, In my Feelings. Té cançons amb: Travis Scott, Chris Brown, Migos…

Polo G

polo g - TRAP in da house

Taurus Tremani Bartlett, és un raper i compositor que és va fer conegut per la cançó Pop Out amb Lil Tjay, que va arribar al top 11 de Billboard Hot 100. Posteriorment va treure RAPSTAR que arribaria a ser el top 1 d’aquesta llista. El 2019 va treure el seu primer àlbum Die a Legend, el 2020 va sortir The goat el seu segon àlbum i l’últim mes, al maig, a tret el seu tercer àlbum: Hall of fame, ple d’exits incloent el seu hit Rapstar.

Don Toliver

don toliver2 - TRAP in da house

El cantant i compositor Don Toliver és nascut a la mateixa ciutat que Travis Scott, Houston, però dos anys desprès. És conegut per les seves cançons No Idea o After party, i per col·laboracions amb altres molts artistes d’entre ells el Travis Scott. El 2020 va treure el seu àlbum Heaven or Hell, el 2018 va cantar a la cançó Can’t say de Travis Scott al disc Astroworld i també forma part del èxit Lemonade amb Nav i Gunna produïda per Internet Money.

Els amants d’aquest gènere tan de moda, poden gaudir d’allò més amb la selecció musical que hem creat al nostre compte d’Spotify i que, regularment, es va actualitzant amb els nous hits publicats:

Esperem que la gaudiu!!

J. Walquer