3 novetats de gènere negre

3 novetats de gènere negre

La biblioteca Joan Oliva incorpora al seu fons especial de gènere negre 3 novetats de 3 autors diferents.

Logo Gènere Negre
Gènere negre

En primer lloc, La psicològa d’Helen Flood, per continuar amb Noche sagrada de Michael Connelly i finalment amb Echadme a los lobos de Patrick McGuinnes.

La psicòloga. Helene Flood

Coberta la psicologa helene flood 626x1024 - 3 novetats de gènere negre

‘Faig fotos de l’agenda d’en Sigurd: de divendres, la resta de la setmana i les tres anteriors. També faig fotos d’aquesta setmana: la primera setmana que en Sigurd no experimentarà. La seva agenda per a aquesta setmana està força buida. (…) M’ho repenso i em guardo l’agenda a la bossa.’

La Sara i el seu marit Sigurd es traslladen a viure a una casa que han heretat a la ciutat d’Oslo. Com que no tenen gaires diners decideixen d’anar-hi a viure i anar-la restaurant. Ella és psicològa i hi munta la seva consulta i ell és arquitecte. Però passa el temps i sembla que les obres no s’hagin d’acabar mai. Un cap de setmana ell marxa amb uns amics i ella es queda a la casa. El que havia de ser un cap de setmana profitós, canvia quan la Sara rep una trucada dels amics d’en Sigurd dient que no ha arribat…

Imatge Helen Flood - 3 novetats de gènere negre

Helene Flood és psicòloga de professió i investigadora i aquesta és la seva primera novel·la, en la qual ha volgut que la protagonista també sigui psicòloga. La mentida i la memòria són els temes clau d’aquesta història. Mentir és un fet fascinant i la construcció i el funcionament de la memòria també. El seu personatge, la Sara, dubta d’ella mateixa, del que viu i del que veu quan descobreix que el seu marit l’ha mentit.

Per ser la seva primera novel·la, paga la pena la seva lectura!

Noche sagrada. Michael Connelly

En primer lloc, dos detectius, un de jubilat de Los Ángeles, Harry Bosch i, l’altra, Renée Ballard, una noia de trenta anys, que treballa al torn de nit , segon, ells s’uneixen per investigar l’assassinat ja arxivat d’una adolescent de quinze anys, la Daisy Clayton, que va marxar de casa i la van trobar morta dins d’un contenidor nou anys enrere. Per acabar, finalment… això ho heu de descobrir vosaltres…

9788491816614 noche sagrada adn - 3 novetats de gènere negre

También había historias tristes. Le habló a Bosch de la mejor amiga que se mudó y la dejó sola. Le contó que Daisy había crecido sin un padre. Del bullying en la escuela y de las drogas. Todo, lo bueno y lo malo, acercó más a Harry a la madre y a la hija, logró que Daisy cobrara dimensión más allá de la muerte y avivó el fuego que lo impulsaba a seguir investigando.’

Bosch i Ballard són personatges íntegres que s’enfronten a un món de crims, marginacions i abús de poder, en què les víctimes són sempre els més dèbils de la societat, una societat que és una selva urbana.

Michael Connelly és ben conegut pels amants del gènere negre i policíac nord-americà, com també ho és l’inspector Harry Bosch, el detectiu principal que investiga en la majoria de les seves històries.

A les biblioteques de VNG podeu trobar la majoria de les seves narracions. Cliqueu ací.

Alguns dels llibres publicats recentment són:

Las dos caras de la verdad, 2019 Catàleg Aladí

Sesión nocturna, 2018 Catàleg Aladí

El lado oscuro del adiós, 2017 Catàleg Aladí

Trabajo sangriento, 2017 Catàleg Aladí

Del otro lado, 2016 Catàleg Aladí

Echadme a los lobos. Patrick McGuinness

Aquesta és la segona novel·la d’aquest poeta, crític i escriptor nascut a Tuníssia, però que viu i treballa a la Universitat d’Oxford com a professor de francès i literatura comparada. La primera novel·la encara no ha aparegut traduïda ni al castellà ni al català.

9788417996598 L38 04 l - 3 novetats de gènere negre

“Primero les dejas fingir que no lo están haciendo por el dinero. Lo necesitan, les relaja. Al fin y al cabo, todos nos autoengañamos., pero a veces necesitamos un poquito de ayuda. Ya sabéis, como dijo alguien, “autoengañémonos juntos”. Ese alguien era Jacques Lacan, por cierto… En fin, ya son adinerados, se las arreglan bien. Por eso atacas por ese flanco, porque, bueno, ya sabéis: tener dinero no es más que otra forma de quererlo.”

El detectiu Ander Widdowson és l’encarregat d’interrogar Michael Wolphram, un professor jubilat del Chapleton College i acusat de la mort d’una jove veïna seva el cos de la qual apareix a l’estuari del Tàmesis. Però aquest professor no és un desconegut, havia estat el seu mestre… el retorn al passat és inevitable!

Lectura d’un fragment de la novel·la ‘Echadme a los lobos’
A continuació la traducció del fragment que llegeix al vídeo:

‘Para mí, él no ha cambiado nada, aunque advierto -haciendo un cálculo rápido- que debía de tener por aquel entonces treinta y pico. Más joven de lo que soy yo ahora. ¿Siempre pasa lo mismo con los profesores? Parecen tan viejos en los recuerdos, tan lejanos. Años después, tenemos la impresión de haberlos adelantado como un transatlántico adelanta a otro mientras observamos desde la orilla: se ponen a la misma altura, uno desaparece detrás del otro, se esfuma, pero entonces asoma por delante y se aleja.

Tal vez yo he ido cumpliendo años y él no; tal vez lo he adelantado; tal vez el tiempo elige para quién va a pasar y cómo.’

Els temes que traspua aquesta història són diversos, però cal esmentar la crítica als mitjans de comunicació que sense tenir proves acusen persones; com també la valoració negativa dels grups de contactes a les xarxes socials i l’anàlisi del sistema educatiu anglès dels anys vuitanta…

Amb un llenguatge molt proper, l’autor passeja els seus personatges per la ciutat de Londres on el passat i el present es trenen de manera molt precisa.

Per acabar, val a dir que es basa en un fet real.

Finalment, desitgem que aquestes 3 novetats de gènere negre que us hem proposat, us agradin!

Logo Generalitat 2 - 3 novetats de gènere negre

Goldfinch