Las dos caras de la verdad, Michael Connelly

Las dos caras de la verdad, Michael Connelly

Michael Connelly recupera el seu personatge més prolífic amb Las dos caras de la verdad, oficialmentment el vinté títol de la sèrie Harry Bosch.

Va ser l’any 1992, quan Connelly publicava Eco negro, el primer dels llibres protagonitzats pel detectiu Hieronymus “Harry” Bosch. Fill d’una prostituta assassinada quan en Harry era només un nen, el seu nom està inspirat en el pintor El Bosco de qui la seva mare era admiradora, sobretot del quadre El jardín de las delicias. Va créixer en orfenats i cases s’acollida i, en tornar del Vietnam, sense família, es va fer policia a Los Àngeles. Durant anys, va treballar en el departament d’homicidis d’aquesta ciutat. Va ser apartat del cos i va fer de detectiu privat fins que va ser admès a la Policia de San Fernando.

Logo Gènere Negre

Tot i que en solitari Harry Bosch ha protagonitzat una vintena de títols, el darrer dels quals Las dos caras de la verdad és la novetat d’aquesta setmana a la Joan Oliva, Connelly l’ha fet aparèixer també en títols de la sèrie Mickey Haller, així com a la inversa. I és que l’advocat defensor Mickey Haller és germanastre de Harry Bosch i les trames de totes dues sèries s’han encreuat en més d’una ocasió.

Com és habitual en les novel·les de Michael Connelly, el protagonista s’ha d’enfrontar a dues trames alhora. En el cas de Harry Bosch a Las dos caras de la verdad, tot comença amb l’assassinat de dos homes en un atracament i acaba portant la policia a investigar sobre el tràfic il·legal de medicaments. A la vegada, un cas antic torna a trucar a la porta de Harry Bosch. Un assassí convicte acusa en Harry d’haver preparat proves contra ell i tenint en compte que en Harry no va sortir de la millor manera del cos de policia de Los Àngeles, haurà de resoldre tot solet com sortir d’aquest embolic.

las dos caras de la verdad_rodonaPrimeres pàgines.

Gràcies a l’èxit de la sèrie de novel·les sobre Harry Bosch, el personatge ha arribat a la televisió. La sèrie protagonitzada per l’actor Titus Welliver ja va per la cinquena temporada. I no és l’únic personatge de Connelly que ha passat del paper a la pantalla: El 2002, Clint Eastwood dirigia i protagonitzava Deuda de Sangre i el 2011, Matthew Mc Conaughey protagonitzava El inocente, ambdues basades en novel·les de Connelly.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl