Alcione a LiceuBib

Alcione a LiceuBib

L’Òpera Alcione a LiceuBib!

El Club LiceuBib, que ofereix la biblioteca Armand Cardona a tots aquells fidels seguidors de l’òpera, torna al blog de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

El passat mes de març ja us vam oferir, en aquest nou format, informació sobre La clemenza di Tito. Avui, és el moment de l’obra de Marin Marais, Alcione.

L’obra: Alcione

Imatge de la representació de l'òpera Alcione, de

Alcione és una tragèdia en un pròleg i cinc actes estrenada el 1706, que Marin Marais va escriure amb el llibret d’Antoine Houdar de la Motte basat en la Metamorfosis d’Ovidi.

En l’obra, hi destaca la importància concedida pel compositor a les intervencions orquestrals en què es pot apreciar tota la bellesa melòdica i la riquesa rítmica de la música de dansa francesa del barroc.

Podeu consultar el llibret a continuació:

El compositor: Marin Marais

Marin Marais (París, 31 de maig de 1656 – 15 d’agost de 1728) fou un reconegut intèrpret de viola i compositor, deixeble de Jean-Baptiste Lully i de Monsieur de Sainte-Colombe. L’any 1676 fou contractat com a músic de la cort de Lluis XIV de França.

Pòster de la pel·lícula Todas las mañanas del mundo

Els cinèfils recordareu Marin Marais com un dels personatges protagonistes del film Tous les matins du monde (1991). La pel·lícula, del realitzador Alain Corneau, és una ficció sobre la vida de Monsieur de Sainte-Colombe i Marais.

Podeu consultar la disponibilitat de la pel·lícula als catàlegs Aladí i eBiblio, a continuació:

  • Todas las mañanas del mundo (Aladí)
  • Todas las mañanas del mundo (eBiblio)

L’argument

Alcione era filla d’Èol, el déu dels vents i esposa de Ceix, un dels fills del déu de l’albada.

Ceix, malgrat l’oposició de la seva muller, que temia per ell, s’embarcà cap a Claros per consultar l’oracle d’Apol·lo. Però els presagis d’Alcione resultaren certs: durant el viatge, esclatà una tempesta i la seva nau s’enfonsà. El cos de Ceix fou arrossegat pel mar fins a la platja del seu regne, on Alcione el va trobar. Els déus els transformaren en alcions. 

Informació relacionada (vídeos):

Informació relacionada (àudios)

Avui, l’òpera Alcione a LiceuBib!

Recordeu que als catàlegs Aladí i eBiblio, hi podeu trobar moltes de les obres de compositor Marin Marais.

Funny Girl