Noves recomanacions a Llegir té premi

Noves recomanacions a Llegir té premi

Voleu conèixer noves prestatgeries de recomanacions a Llegir té premi?

Si sou joves lectors, de ben segur que ja coneixereu l’activitat Llegir té Premi. Va començar el passat 20 d’abril i s’estén fins al proper 21 de juny.

Les bibliotecàries tutores de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú hi estan elaborant prestageries farcides de recomanacions que estan gaudint els nois i noies de 8 a 16 anys que hi participen. La primera tanda de recomanacions la vam publicar ara fa uns dies en el nostre blog.

Avui, seguim oferint-vos més i més lectures que desitgem que us agradin!

Noves recomanacions a Llegir té premi

Prestatgeria “Aventures”

En primer lloc, us presentem El seyor dels lladres, de l’escriptora Cornelia Funke.
Coberta del llibre Els senyors del lladres, de Cornelia Funke

Aquesta és la història de dos germans orfes que viuen amb la seva cruel tieta, que té la intenció de separar -los. La dona es vol quedar amb el petit Bonifazius de 5 anys i pretén enviar a un orfenat a Prosper de 12 anys. Així doncs, quan en Bo i en Prop (tal com els anomenen els amics) s’assabenten d’aquests fets s’escapen de casa.

Els nois aconsegueixen arribar a la ciutat de Venècia, la ciutat dels canals. Allà coneixen una banda de joves i s’hi uneixen. Ningú, però, coneix el nom del líder de la banda i tothom l’anomena “El Sr. Dels Lladres”.

Aquesta novel.la va ser escrita per la gran autora de gènere juvenil Cornelia Funke l’any 2000 i encara avui, 20 anys després, és totalment vigent.

Si bé és una novel.la d’aventures, també ens explica una història d’amistat, està farcida d’imaginació, enigmes i sorpreses. És de lectura àgil i plena de fets sorprenents, que transcorre en un marc incomparable com és la ciutat de Venècia.

L’any 2006 es va estrenar la pel·lícula basada en el llibre amb el títol El Príncipe de los ladrones.

Tràiler del film “El príncipe de los ladrones”
Disponibilitat en els catàlegs:
En segon lloc, L’illa de l’Abel, de William Steig

William Steig és conegut per les pel·lícules sobre l’ogre verd realitzades a partir del seu llibre Shrek.

Coberta del llibre L'illa de l'Abel, de William Steig

L’illa de l’Abel va ser publicat l’any 1976 i, l’any següent, ja va aparèixer en castellà, però no ha estat fins l’any 2018 que l’hem pogut llegir en català. Aquesta obra va guanyar el prestigiós premi Newbery Honor.

Els protagonistes són l’Abel i l’Amanda, una parella de ratolinets que s’estimen d’allò més. Un dia surten a fer un pícnic, i els sorprèn una gran tempesta. Malauradament, La riuada s’emporta l’Abel fins a una illa desconeguda i solitària.

A l’illa, haurà d’aprendre a viure sense les comoditats de casa, haurà de lluitar amb animals perillosos, construirà un refugi i viurà sense la companyia de l’Amanda. Tot i això, hi descobrirà coses noves per menjar, aprendrà a fer una barca i mai no es rendirà.

Amb molt d’esforç, constància i enginy l’Abel intentarà tornar a casa, al costat de la seva estimada Amanda.

L’illa de l’Abel és una lectura entretinguda, entranyable, ben escrita i plena de detalls humorístics que ens fan pensar i valorar tot allò que és essencial a la vida, per petit que sigui. L’edició és molt acurada i el text ve acompanyat per unes il·lustracions en blanc i negre fetes pel mateix William Steig.

Disponibilitat en els catàlegs:

Prestatgeria “Civilitzacions Antigues: Egipte i Grècia”

En tercer lloc, les bibliotecàries tutores han fet una selecció d’articles per conèixer una mica més l’antic Egipte i l’antiga Grècia.

Egipte i Grècia son dues de les civilitzacions antigues de les quals més coses han sobreviscut, no tan sols físicament com les piràmides o el panteó d’Atenes, sinó també pel que fa a la cultura i als coneixements.

Grècia
Coberta del llibre Les històries més boniques de la Mitologia Grega

Fa bastants segles a Grècia uns homes savis imaginaren i construïren un model de societat sobre el el qual es fomenta la cultura d’occident. Grans mestres com Sócrates, Demòcrit o Plató varen establir lleis i principis que encara avui segueixen vigents.

A Atenes fa més de 2500 anys va néixer la democràcia, això va revolucionar la vida de la ciutat a tots els nivells (arquitectònics, l’art, la filosofia…) i va fer d’aquesta ciutat un niu de saviesa. Allà van aparèixer els primers filòsofs i la introducció del pensament racional.

Els grecs van inventar els mapes, la geometria, les grues i també els devem grans esdeveniments com els Jocs Olímpics o la creació del teatre.

La seva mitologia ha exercit una àmplia influència sobre la cultura i la nostra literatura.

Egipte
Coberta del llibre Egiptomía

La civilització egípcia va poblar les zones al llarg de la vall del riu Nil. La majoria de la població era pagesa i vivien en pobles a la vora del riu, treballaven la terra i també feien de comerciants. De ciutats n’hi havia poques i les habitaven nobles i els reis o faraons.

El Faraó concentrava a les seves mans tots els poders: dictava lleis, governava el país, controlava el comerç…se’l considerava un déu vivent : el fill de Ra, déu del sol.

Els egipcis van desenvolupar el càlcul, la geometria, la comptabilitat, l’astronomia, el vidre i van establir un calendari on ja dividien l’any ens 365 dies i el dia en 24 parts. També van descobrir l’escriptura sobre papir i grans tècniques de construcció que ha quedat més que demostrades , amb les impressionants piràmides que encara avui es poden visitar.

El poble egipci va ser molt important al món. Des de les piràmides, els seus faraons i les seves tradicions fins a les mòmies, tota la seva cultura és fascinant. Apropeu-vos a ella i ho descobrireu!

Coberta del llibre L'antic Egipte en 30 segons.
Disponibilitat en els catàlegs:

Així doncs, arribem al final d’aquesta nova tanda de recomanacions…desitgem que us agradin i que gaudiu de la lectura!

Funny Girl