Pearl Jam a Barcelona

Pearl-Jam-en-Madrid-y-dos-noches-en-Barcelona-2018-Mad-Cool-festival

El proper dimarts 10 de juliol, la mítica banda nord-americana Pearl Jam actuarà al Palau Sant Jordi amb les entrades esgotades des del primer dia.

Han passat 12 anys des de l’última visita de Pearl Jam a Badalona (Barcelona), en el que va ser la darrera gira que va passar per Espanya amb concerts.

Aquest any 2018 gràcies al treball de Live Nation Espanya tenim l’oportunitat de tornar a veure’ls en el recinte olímpic on ja van actuar en la gira de l’any 2000. A Madrid tocaran al Mad Cool Festival el dijous 12 de juliol.

Pearl Jam és considerada com una de les bandes de rock més carismàtiques dels 90. La formen Eddie Vedder, Mike McCready i Stone Gossard (guitarres), Jeff Ament (baix) i Matt Cameron (bateria), encara que aquesta posició no ha parat de canviar des de la seva formació.

pearl-jam (1)

Pearl Jam es va formar a Seattle als anys ’90, després de la desintegració de Mother Love Bone, grup anterior de Gossard i Ament.

El primer disc del grup veu la llum el 27 d’agost de 1991 amb el títol de Ten, i al costat de Nirvana, Alice in Chains i Soundgarden són considerats com una de les bandes més grans i influents de tota l’escena grunge de Seattle.

Durant la seva trajectòria, Pearl Jam ha publicat deu àlbums d’estudi, sis àlbums en directe i dos recopilatoris. Fins avui, el grup ha venut 30 milions d’àlbums als Estats Units, així com una quantitat aproximada de 65 milions de discos a tot el món.

playlist

Els àlbums Vitalogy i Ten han estat inclosos per la revista Rolling Stone en la seva llista dels 500 millors discos de la història. La banda ha estat inclosa en el Rock and Roll Hall of Fame i el seu cantant Eddie Vedder figura en la setena posició de la llista dels 100 millors cantants de sempre elaborada també per Rolling Stone.

expo-ESAmb motiu del concert s’ha preparat l’exposició “22 anys de Pearl Jam a Barcelona”, en la qual es mostren cartells del seu pas pel país durant més de dues dècades, així com una selecció de cartells de concerts de la banda per tot el món.

Prenent com a primera referència el cartell dissenyat per Ames Design per a la primera visita de Pearl Jam a la ciutat de Barcelona, s’ha volgut recopilar tots els cartells tants d’artistes designats per la banda com la cartelleria que els diferents promotors han utilitzat per anunciar els seus concerts.

La mostra es completa amb una sèrie de cartells especials al llarg dels 28 anys de carrera de la banda de Seattle i objectes que els fans han anat col·leccionant amb el pas del temps.

Entre els artistes que signen els cartells es troben Brad Klausen, Maxx242, Chuck Sperry, EMEK i Taka Hayashi.

L’exposició, organitzada pels membres del web Estúpida Fregona, es podrà veure al Centre Cívic Sagrada Família fins al 25 de juliol.

Us deixem amb el vídeo del senzill ‘can’t deny me’, la seva primera cançó nova en 5 anys.

Súper 8