Pan con queso, Consol Rodríguez

Hoy en día para mi la consciencia en la alimentación es lo primero y el placer imprescindible e inseparable del acto de comer y alimentarse, debe acompañar siempre y solo a los alimentos más puros y naturales, aquellos alimentos para los que estamos diseñados y que nuestro organismo puede procesar sin necesidad de ningún tipo de preparación, en su estado natural, crudos“.

portadaAmb aquesta declaració d’intencions comença Consol Rodríguez el seu darrer llibre al voltant de la cuina crudivegana i l’alimentació viva: Pan con Queso y otras recetas 100% vegetales para un día a día consciente y vitalizante és novetat aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva.

No és el primer llibre d’aquesta formadora de raw living food, autora a més a més del bloc Kijimuna’s Kitchen. Ara fa un parell d’anys i, també de la mà d’Ediciones Urano, va publicar Raw food anti-aging : la cocina de la longevidad: salud, vitalidad, consciencia y belleza.

L’objectiu amb què Rodríguez ha portat a terme Pan con Queso és la voluntat de compartir coneixements i receptes que ajudin a tots aquells que s’interessin per aquest llibre a conèixer i estimar l’alimentació més senzilla i natural sense trobar res a faltar. I és que el que coneix com a Raw Food o “cuina sense foc” és una manera d’alimentar-se que es basa a mantenir la naturalesa dels compostos bioquímics dels aliments i que, més que una dieta, és, de fet, un estil de vida físic, mental, emocional i medioambiental.

Pan con Queso està dividit en dues grans parts: la primera, formada per un seguit de tècniques que cal conèixer per dur a terme les receptes que inclou el llibre (la fermentació, la deshidratació o l’envasat al buit, per exemple) i la segona, formada per 76 receptes, dividides en 6 grans blocs (formatges de fruits secs, formatges amb llavors, fotmatges sense fruits secs ni llavors, pans vius i conscients, per acompanyar i per sobre de 38ºC).

Us ve de gust aprendre a fer un formatge cremós de carbassa fermentada i atmetlles o un pa d’arrels i caqui, segons la dieta crudivegana? Doncs aquestes i una setentena de receptes 100% vegetals són les que podreu trobar a la novetat d’aquesta setmana a la Joan Oliva.

I si hi esteu interessats, l’autora ha posat en marxa el lloc web panconqueso, en què podreu trobar molta més informació!

Us deixem amb una entrevista a Consol Rodríguez, amb motiu de la publicació del seu darrer llibre:

Llibres

  • Pan con Queso y otras recetas 100% vegetales para un día consciente y vitalizante
  • Raw food anti-aging : la cocina de la longevidad
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl