Sergi López a la Filmoteca de Catalunya

1520970661_539448_1520973848_noticia_normal

Entre el 13 de març i el 15 d’abril, La Filmoteca de Catalunya ha donat Carta Blanca a l’actor vilanoví Sergi López.

Des que el març del 2005 li van dedicar un cicle, Sergi López ha actuat en quaranta llargmetratges i ha protagonitzat muntatges teatrals i curtmetratges. Una activitat frenètica sembrada de guardons i reconeixements que certifiquen la qualitat d’un actor completíssim dotat d’una gran varietat de registres que li han servit per donar vida a tipus simpàtics, inquietants o malintencionats.

L’amor per l’ofici defineix Sergi López. Un intèrpret que tant s’adapta al cinema d’autor com al de gènere, que tant assumeix papers principals com rols més secundaris, i que tant sap quedar-se en la superfície com endinsar-se en els racons més profunds dels seus personatges, tot dotant-los de matisos.

Vilanoví arrelat a la nostra ciutat, és també l’actor català més internacional i ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria a França, on va ser descobert per Manuel Poirier.

Durant aquets cicle, en Sergi López presentarà alguns dels títols preferits de la seva filmografia, però que també ens permetrà conèixer-lo millor a través dels seus gustos cinèfils. Tots els films del cicle aniran precedits d’introduccions enregistrades.

El resultat és una llista de quinze films, vuit en què hi ha participat i set escollits entre els que més s’adapten als seus gustos com a espectador, que van de Buñuel a Bertolucci, passant per Fellini, Lynch i Kurosawa. Una retrospectiva personal i intransferible que s’estendrà al llarg dels mesos de març i abril.

Entre els seus films podrem veure:

348760.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx dirty-pretty-things Harry-un-amigo-que-os-quiere1_cartel Un-dia-perfecte-per-volar western-946593047-large

I entre els films que han marcat la seva vida com a espectador podrem veure:

verdugo Trainspotting-Poster-Empeliculados.co_ strada siete samurais novecento el_angel_exterminador-376152972-large blue velvet

A l’#espaicinema us hem preparat una exposició de fons amb totes les seves pel·lícules.

Súper 8