Ossos

ossosAquest divendres l’actor vilanoví Toni Albà estrena la seva darrera creació, Ossos, al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú. Serà a les nou del vespre, acompanyat pel també actor Fermí Fernàndez.

Segons ens explica l’autor i director de l’obra, Sergi Pompermayer, a Ossos hi ha dos gossos que es comporten com humans. I dos científics que no paren de fer el gos. Uns són hereus directes dels personatges de Cervantes Quixot i Sancho Panza, i Cipión i de Berganza, els gossos del Coloquio de los Perros de les seves Novelas Ejemplares. Els altres, fills de la picaresca ibèrica, del mou-te molt i no facis gaire. A Ossos hi ha quatre personatges, i un altre de molt present, però absent, o del que en queda poc, tret d’una obra literària immortal i quatre ossos que no se sap ni si són els seus: Miguel de Cervantes Saavedra. Els gossos fan de gossos que busquen i guarden ossos. I els científics també busquen, treballar poc i molts beneficis. Tots quatre personatges emprenen un viatge a través del humor, de l’absurd, i també de l’amistat, la memòria i la bellesa, amb un objectiu comú: quedar-se amb els ossos del gran novel·lista. Si voleu saber qui se’ls acaba quedant… cal anar a veure Ossos, una comèdia molt fàcil de rossegar.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat podeu trobar el llibre ¿La Fi del món? de Toni Albà, i les obres Refugiats i Zowie de Sergi Pompermayer.

Spro_3