Monty Paython

Monty Python

La companyia Monty Python va donar els seus primers passos en els anys seixanta en el circuit de petits teatres de les illes britàniques. Però la seva fama va créixer amb el programa Monty Python’s Flying Circus (El circ ambulant de Monty Phthon), que es va emetre a la televisió BBC des de l’any 1969.

Fa unes setmanes la companyia teatral va anunciar, amb l’humor de sempre,que tornaran a reunir-se el proper 1 juliol d’enguany en un únic espectacle a Londres. La seva darrera aprició en viu havia estat a l’any 1982. Sis anys més tard, Python Graham Chapman va morir de càncer amb només 48 anys d’edat. No es van poder tornar a veure junts en un escenari fins a nou anys després, quan els cinc membres restants es van deixar veure al Festival de Comèdia de Aspen als Estats Units.

Després de la escissió de la companyia alguns dels seus components van triomfar també en solitari. Terry Jones ha dirigit produccions cinematogràfiques i ha protagonitzat diverses sèries documentals. Terry Guilliam ha dirigit diverses pel·licules, entre elles El secret dels germans Grimm, Brazil o Dotze micos. John Cleese ha protagonitzat la popular sèrie d’humor Hotel Fawlty i ha actuat en moltes pel·lícules de cinema. Michael Palin ha estat el protagonista de diversos documentals de viatges de la BBC essent el més notable la sèrie Around the World in 80 Days.

Llibres

Monty Python: la autobiografia

DVDs

Los caballeros de la mesa cuadrada y sus locos seguidores

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello