Los crímenes del ártico. Mads Peder Nordbo

Los crímenes del ártico. Mads Peder Nordbo

Coberta del llibre Los crímenes del Ártico La novetat que t’oferim aquesta setmana és la d’un escriptor danès que amb aquesta novel·la inicia una trilogia criminal. Amb ‘Los crímenes del ártico’, Mads Peder Nordbo ens introdueix en el món fosc dels abusos sexuals i les violacions infantils a la Groenlàndia actual, la del 2014.

‘Matthew gritó al caer, notando como el groenlandés, húmedo, rebotaba contra su cuerpo e impactaba con el hombro contra la caja de pescado. Empujó al hombre fláccido para quitárselo de encima y se dirigió a gatas hasta la puerta, donde se dejó caer. Tenía los brazos, los pantalones y el jersey empapados de sangre. El hombre yacía en medio de los pescados, con el abdomen abierto. Lo habían rajado desde el bajo vientre hasta el pecho. No tenía vísceras, igual que el pescado que le rodeaba.’

Logo Gènere Negre

Matthew Cave es trasllada a l’illa de Groenlàndia i com a periodista de professió es troba que ha de cobrir una troballa històrica: uns caçadors descobreixen un cos momificat en una glacera, però no és una momia qualsevol. Tot indica que és de l’època dels víkings. Tanmateix, la momia desapareix i en el seu lloc troben el cos del policia, que la custodiava, brutalment assassinat de la mateixa manera que altres crims sense resoldre del passat.
Aquest fet el portarà a cercar l’ajut de Tupaarnaq, un jove inuit que acaba de sortir de la presó. Els dos hauran de treballar a l’hora per tal de trobar un assassí en sèrie que té atemorida la població de tota l’illa.

‘La mujer se encogió de hombros.
-Ya que está usted aquí… -Su mirada se paseó por las dos lamparitas-. Todas las niñas que han sufrido abusos se convierten en personas solitarias y abandonadas durante toda su vida. Nunca llega a desaparecer el dolor de haber sido traicionada de una forma tan profunda por quienes deberían haberla protegido. Ese dolor está vivo todos los días, y sigue haciendo tanto daño como cuando, a los nueve o diez años, te dormías llorando todas las noches.’

 

Pots llegir les primeres pàgines ací.

Mads Peder Nordbo és danès, nascut l’any 1970, però ha viscut durant molts anys a Groenlància. Té estudis de llengua i literatura nòrdica, com també de filosofia. Ha treballat com a editor, redactor i expert en comunicacions. La seva primera novel·la ‘Odin maze’ es va publicar l’any 2012.

Et deixem amb una lectura que t’intrigarà. Amb uns capítols curts i trepidants no te n’adornaràs que hauràs arribat al final!

Llibres

El llibre a les biblioteques VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Goldfinch