B de VNG: Copa Lotus i Línia Maginot

PosterEl proper dissabte 11 de gener, els vilanovins Copa Lotus i Línia Maginot actuen a l’Auditori Eduard Toldrà a partir de les 22:00 de la nit al preu de 10€.

Els Línia Maginot presentaran el seu primer treball discogràfic Fibonacci, una gran ocasió per descobrir o aprofundir en les cançons melòdiques amb rerefons de folk mediterrani i les millors receptes anglosaxones de la banda. Formats durant el dos mil dotze, Línia Maginot fa una precisa mescla d’instruments elèctrics propis del pop i del rock i d’acústics com l’acordió o la mandolina, aconseguint una textura filada d’americana, beat i mediterrània.

A partir d’ara la Línia Maginot no és només el conjunt fortificat més important de la història sinó també un projecte musical que deixa el públic sense defenses. Línia Maginot és un bastió des d’on guaitar històries de passió, incomprensions amoroses, i temporals d’emocions sense recer.

La banda està formada per Magí Mestres, Pau Albà, Guillem Albà i Jordi Ferret, tots ells coneguts de l’escena local, doncs han format part d’altres grups com Bottom, La Brigada, Tokyo Sex Destruction o Les Sueques.

Aquesta setmana podreu trobar com a novetat a l’espai de música de la Biblioteca aquest disc compacte.

Podeu fer un tastet mirant el seu primer videoclip, ‘Sense acció’, enregistrat al Foment Vilanoví.

El pop, el rock i el folk dels Copa Lotus tancarà la vetllada. El grup fa uns mesos es va proclamar campiona del concurs Sona9, ens mostrarà a cop de guitarres, contrabaix i bateria, el seu estil proper, tranquil però constant, amb lletres i ritmes que descriuen la calma relativa que treu el cap entre la tempesta social que vivim.

El nom d’aquesta jove banda vilanovina, està inspirat en les postres d’un restaurant del casc antic. Sorprèn com aquests quatre músics han après a conviure abans d’hora amb la frustració generalitzada, i dissimulen amb una elegància insultant la vergonya dels temps que els ha tocat viure. Malgrat tot, a cop de guitarres, contrabaix i bateria, ens assenyalen una clariana entre la tempesta, i ens recorden que a l’ull de l’huracà que mostren els diaris hi segueix regnant una calma relativa.

Copa Lotus son Marc Bala, Vidal Soler, Xavier Yerga i Marc Benaiges.

Us deixem amb el vídeoclip del seu EP ‘Els títols de crèdit’, enregistrat al restaurant L’Arengada.

Súper 8