Faraday: The house of love

S’acosta una nova edició del Festival de Música Independent de Vilanova i la Geltrú i comencem la nostra petita compte enrera per escalfar l’ambient amb un repàs dels millors grups que assistiran en aquesta nova edició: The house of love, Jonathan Wilson i John Talabot. Ja fa uns mesos que el públic del Faraday sap que l’edició d’aquest 2013 serà la darrera, i ja té ben anotats els principals concerts d’una cita històrica que se celebrarà a principis del proper mes de juliol. El grup de rock alternatiu anglès House Of Love, que després del seu èxit a la dècada dels vuitanta s’han tornar a unir damunt els escenaris, serà el protagonistes de la nit de divendres, 5 de juliol.

House of Love

The House of Love va néixer a l’any 1986 a Camberwell, Londres El guitarrista Chadwick s’havia inspirat per començar una nova banda per haver vist recentment The Jesus and Mary Chain tocant en viu a l’Electric Ballroom de Londres, i d’haver escrit una nova cançó anomenada Christine, que li havia donat idees per seguir avançant: la idea que el so del grup i quin tipus de músics a la recerca de una veu femenina… i per descomptat, la imatge.

Després d’haver fet inicialment un sortida en fals mitjançant la contractació breument d’un guitarrista desconegut que va resultar ser “un traficant de velocitat i un boig complet”, Chadwick va decidir associar-se amb un vell amic, el baterista Pete Evans, i va reclutar la resta de la formació a través d’un anunci en el Melody Maker. Es van reunir amb ell el guitarrista Terry Bickers, el co-cantant Andrea Heukamp i el baixista neozelandès Chris Groothuizen. Chadwick va optar per nomenar a la seva nova banda The House of Love després de lllegir el llibre d’Anaïs Nin anomenat A Spy in the House of Love.

Paints words in redEl grup anglès va llançar el seu primer single al maig de l’any 1987 amb el nom de Shine On. El següent treball publicat va resultar ser un mal negoci pel grup, que no va acabar de convèncer amb Real Animal; però la banda va aconseguir consolidar-se amb una gira acompanyant a The Mighty Lemon Drops. Durant la segona meitat de l’any 1987, la banda va continuar de gira i en un concert al Town & Country Club va ser àmpliament aclamat per la premsa i la productora Creation Records va convèncer per finançar un tercer single que portaria el nom de Christine, que va sortir a la llum a mitjans de l’any 1988.

Després de superar un seguit de problemes interns, amb drogues i alcohol pel mig i divergències amb la seva companyia discogràfica Fontana, van treure a l’any 1992 el seu nou treball anomenat Babe Rainbow. Després vindria Audience with the Mind a l’any 1993 com a preludi del seu comiat.

Dues dècades després de la dissolució del grup britànica s’uneix a The house of love el cantant i compositor Noi Chadwick amb el baixista Matt Jurat i els membres originals, el guitarrista Terry Bickers i el baterista Pete Evans es tornen ajuntar per gravar un nou disc. El seu darrer àlbum és She Paints Words in Red i es podrà gaudir de les seves millors cançons en aquesta darrera edició del Faraday.

S’ha de saber acabar les coses a temps

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello