Cold war

Cold war

Caràtula de Cold War

El nom del director polac Pawel Pawlikowski va irrompre en la cinematografia europea ara fa sis anys quan, després d’un periple al Regne Unit, va retornar al seu país per rodar Ida. El director va realitzar una meravella de pel·lícula en blanc i negre amb què va aconseguit l’Òscar a Millor Pel·lícula de parla no anglesa.

El passat 2018, Pawel Pawlikowski estrenava un nou film que, igual que Ida, ha recollit grans elogis per part tant de crítica com de públic. Es tracta de Cold war, una cinta també en blanc i negre situada en la Polonia de postguerra, al llarg de la dècada dels anys cinquanta. Es tracta “d’una història d’amor impossible en temps impossibles”, com l’han definida alguns, entre un músic contractat pel govern i una cantant i ballarina. La relació sentimental, plena d’alts i baixos, s’allarga entre 1949 i 1964 a Polonia, Berlín i París entre dues persones que no poden viure l’una sense l’altra, però tampoc ho poden fer plegades. Si bé és cert que no hi ha res de nou en aquesta història d’amor, Cold War és el clar exemple que l’important no és el què sinó el com. El director polac signa una pel·lícula amb una magnífica fotografia, plena d’imatges inoblidables que traspuen altes dosis de sensibilitat i emocions a flor de pell.

Fotograma de la pel·lícula

Cold War va estar nominada als Òscar a Millor Director, Fotografia i Pel·lícula de parla no anglesa. Va ser guardonada com a Millor Pel·lícula Europea als Goya 2019 i el seu director va ser premiat en el Festival de Cannes 2019, com a Millor realitzador.

Cold War és novetat de cinema aquesta setmana a la Joan Oliva.

DVDPawel Pawlikowski a les biblioteques de VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl