Premi LOOP Discover a LA SALA

lasalaEl Centre d’Art Contemporani La Sala realitza fins a final d’aquest mes una exposició itinerant amb l’objectiu d’apostar i reconèixer la recent producció de vídeos i films d’artistes visuals, mitjançant una convocatòria oberta a la comunitat artística internacional. Aquesta exposició a La Sala reuneix les deu propostes que van ser seleccionades per un jurat professional, juntament amb el vídeo més votat pel públic mitjançant el canal online. El guanyador d’aquesta edició del Premi LOOP Discover va ser Igor Simic de Sèrbia amb l’obra Melancholic drone (2015). El vídeo ofereix la gravació efectuada durant el seu darrer matí a Belgrad a través d’un avió no tripulat militar mentre reflexiona sobre la seva vida desaprofitada.

simicEs poden gaudir en aquesta exposició dels altres finalistes d’aquest premi com Ahold of Get the Things To, a on el seu autor Daniel Jacoby vol mostrar una idea de pel·lícula inexistent, la qual es construeix a través del conflicte entre els tres protagonistes, a on els seus sentiments es contraposen: com la dona és capaç de seguir emocionant-se amb les coses mentre els dos personatges masculins s’enfronten a la impossibilitat de crear quan ja ho han sentit tot i únicament evidencien l’estèril realitat que estan obligats a viure.

Un altre dels finalistes és Nothing Escapes My Eyes de David Krippendorff, on s’explica una història que es desenvolupa sense paraules a partir de la transformació silenciosa d’un lloc i un ésser humà. Un curt poètic inspirat en l’òpera Aida de Verdi, representant d’una manera metafòrica temes d’actualitat de la identitat cultural, la pèrdua i les pressions per no desenvolupar l’esperit i el coneixement.

nothingFinalment cal destacar a Stijn Demeulenaere amb la seva projecció Nothing’s going to happen to us…. La seva creadora Stijn va entrevistar a persones que havien passat algun temps en zones de conflicte contemporànies, i va parlar amb ells sobre els sons que van escoltar, i les emocions que provoquen aquests sons. A partir d’aquestes entrevistes vol investigar la terra de ningú entre les emocions imaginades per una banda, i els records reals, de l’altra, es a dir, entre una presentació artificial de perill, i una autèntica memòria viscuda en ella.

L’exposició Premi Loop Discover es pot visitar al Centre d’Art Contemporani La Sala fins al 30 d’abril. Aquest diumenge 9 d’abril a les 12h es pot realitzar una visita comentada a l’exposició a càrrec d’Alexandra Laudo. coordinadora de les edicions de l’any 2009 i de 2010 del Festival de videoart LOOP.

Tots els vídeos finalistes de Loop Discover 2016

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello