Per anar coneixent les nostres plantes més properes

plantascercanasAquest llibre té com a protagonistes diverses plantes molt comunes, que es troben molt a prop del nostre territori i que tenen un munt de propietats, tant en infusions o per fer-les d’utilitat en fregues. Com a punt de partida es fa referència al refrany del romaní del qual es pot escriure un llibre sencer o de la farigola que serveix per als refredats i refredats, ja que és expectorant. Les plantes apareixen amb el seu nom científic llatí, i en bona part d’elles s’afegeixen altres plantes com el gerani malva, la calèndula, el julivert i l’àloe vera que com a curiositat s’apunta que és molt recomanable tenir-la prop els aparells electrònics ja que neteja la contaminació electromagnètica.

Aquestes són només algunes de les múltiples recomanacions que ens apropa la seva autora, Julia Martínez Sánchez en el seu llibre compartint la seva experiència amb la natura i el seu entorn. La seva activitat professional es centra en l’artesania del cuir des de fa més de trenta anys amb el seu lloc de residència rural, li permet viure al camp, optant per l’autogestió i un estil de vida el més proper a la naturalesa possible, el que l’ha permès escriure Para ir conociendo nuestras plantas más cercanas, un projecte de coneixement pràctic de les plantes que ens envolten.

La biblioteca Joan Oliva i Milà amb col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona realitza periòdicament un Prestatge Virtual de Espais Naturals amb els recursos, les novetats i les notícies que engloben els éssers vius i la natura que ens envolta. Per altre banda, està previst la celebració de la Setmana de la Natura, a principis de juny, amb l’organització de centenars d’activitats a l’aire lliure per prendre consciència de la importància de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.

Para ir conociendo nuestras plantas más cercanas

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello