Sitges 2014, més de 40 anys de cinema fantàstic.

Sitges_2014Del 3 al 12 d’octubre té lloc a Sitges la 47a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Des de 1968, cada any per aquestes dates, els fans del cinema fantàstic i de terror tenen una cita amb aquest festival que s’ha convertit en un referent mundial del seu gènere.

Al llarg de 10 dies de festival, i amb un pressupost molt semblant al de 2013 -aproximadament 1,5 millions d’euros- es projectaran més de 200 títols. A la secció oficial competeixen enguany 38 pel·lícules, 10 més que en l’edició de l’any passat.

Sitges 2014 es posarà en marxa amb [Rec]4, la darrera i sembla que última entrega de la saga que fa 7 anys va arribar de la mà de Jaume Balagueró i Paco Plaza. En aquest ocasió Jaume Balagueró dirigeix en solitari el film és protagonitzat de nou per Manuela Velasco.

Si la gala d’inauguració del festival comptarà amb [Rec]4 com a plat fort, la gala de cloenda la nit de dissabte 11 d’octubre no serà menys. Burying the ex de Joe Dante posarà punt i final al festival.

Podeu veure el tràiler oficial de [Rec]4:

En aquesta 47a edició, s’afegeix una nova secció a les 12 habituals. Es tracta de Blood Window, una nova secció podem dir que transversal, dedicada a l’emergent cinema fantàstic produït a Iberoamèrica.

Tot apunta a que aquest any el festival tornarà a ser un èxit de públic, amb les 31.000 entrades ja venudes dies abans de tenir lloc la inauguració.

A continuació publiquem el programa oficial del festival de cinema de Sitges 2014:

logofest2014

Començàvem aquest post amb el pòster de l’edició d’enguany del festival. L’acabem amb els pòsters dels 10 darrers anys, sens dubte un més dels ingredients de qualitat del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya:

Posters Sitges copia

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl