Gran Torino

Us presentem la última pel.lícula en que participa com actor Clint Eastwood i la que fa 30 en la seva carrera com a director: Gran Torino.
Ell mateix ha insinuat que aquesta molt probablement serà l’última vegada que el podrem veure al cinema. Aprofitem-ho doncs.

Grand Torino

El títol de la pel.lícula fa referència a l’automòbil Ford Grand Torino, model al que el personatge interpretat per Clint Eastwood va posar l’arbre de direcció en la cadena de muntatge de la fàbrica on havia treballat molts anys.

L’argument ens endinsa en la història de Walt Kowalski, veterà de la guerra de Corea y durant molts anys obrer en una fàbrica de cotxes; un vell que ha perdut a la seva esposa mentre observa l’arribada de població asiàtica al seu barri.

En aquest barri multiètnic i amb uns fills amb els que només comparteix distància i discussions, es quedarà amb la seva soledat, el seu odi i la seva acompanyant Daisy.

Davant la insistència del rector local en que es confessi com a últim desig de la seva dona, i el el fill dels veïns, d’origen oriental, intentant robar-li el seu gran torino del any 72 , Walt es veurà immers en un procés d’alliberació.

Amb quasi 100 mil.lions de recaptació, la pel.lícula es posa en el mateix nivell en popularitat a les premiades Sin perdón y Million Dollar Baby.

La biblioteca disposa en el seu fons de tres pel.lícules interpretades i/o dirigides per Clint Eastwood: Million Dollar Baby, La muerte tenia un precio i Banderas de nuestros padres.

MÉS INFORMACIÓ. Crítica.

Gran Torino en Fotogramas.
Gran Torino en Cinemania.

VÍDEO. Gran Torino.

DIGUES LA TEVA

  • Us ha agradat la pel.lícula?
  • Que us sembla el tema principal de l’argument?
  • Quines altres pel.lícules destacarieu de les que s’han estrenat durant aquest any?
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello