32 de març de Xavier Bosch. Novetat abril

32 de març de Xavier Bosch. Novetat abril

32 de març de Xavier Bosch és la novetat d’aquest mes d’abril a la sala d’adults de la biblioteca Joan Oliva i Milà.

Gentilesa de Llibreria Llorens.

La guerra freda, la que es va instal·lar a partir d’aquell moment al pis de Montmartre, només es podia desencallar amb negociació i diplomàcia. Però quan han deixat caure la bomba atòmica a casa teva, hi ha un bàndol que no està disposat a posar les coses fàcils. I, abans de res, s’ha de respectar el dol. Malgrat la tibantor, el Roger va intentar arreglar les coses. A la seva manera.

Fragment, cap. 13, pàg 144
Coberta
Coberta

L’amor i la música seran dos dels aspectes que salvaran els personatges. La Barbara Hebrard va a viure amb la seva àvia, la Margaux, a París. El que les uneix és més gran que un llarg fil d’or, el qual les ajuda a teixir un munt de complicitats amb una constant admiració mútua. L’any 2008, l’any de la gran nevada, la Barbara es troba un desconegut dormint al seu sofà vermell. Ell és fotògraf, però no de persones, i ajudarà la noia en una recerca inesperada. Els dos descobriran també els secrets de l’àvia, una dona que va sobreviure l’ocupació alemanya de París durant la segona guerra mundial.

A continuació un fragment més per observar l’escriptura d’en Bosch, senzilla, directa…

Des de la detenció del Damien, la Margaux intentava no passar a la vora del Sena. Quan no tenia més remei que travessar-lo, mirava el riu de reüll i es prometia que no s’hi tornaria a banyar per anys que visqués. Aquelles aigües que baixaven argentades no tornarien a ser per a ella. No volia profanar un lloc on havia estat feliç. Feliços, tots dos. Només de pensar en aquesta paraula es neguitejava. Se sentia malament per haver-s’ho passat bé. Els remordiments pels bons moments. Sentir-se culpable, en una guerra, pel sol fet d’intentar viure. Sense matar ningú, sense trair ningú, amb l’odi acotat als uniformes alemanys i cenyint la seva pàtria a la seva família, al seu pis de Montmartre i a l’enyorat Dedé. Tants mesos ja sense ell.

Fragment, cap. 29, pàg. 397

L’autor

Xavier Bosch, periodista i escriptor barceloní, és molt conegut pel seu treball als mitjans de comunicació. Ha escrit nou novel·les i dos reculls de contes.

A continuació us relacionem la seva producció literària:

Per acabar, dir-vos que París és l’escenari de 32 de març i que aquesta ciutat ja ha estat la triada en altres de les seves novel·les. L’autor ens en parla si cliqueu ací.

Esperem que aquesta història, 32 de març, de Xavier Bosch, us hagi enganxat com les anteriors. Podeu llegir una entrevista que li han fet al diari Vilaweb.

Finalment, al Catàleg Aladí i a l’eBiblio trobareu el que cerqueu.

Goldfinch