Novel·la Negra i Policíaca. Novetats d’estiu

Novel·la Negra i Policíaca. Novetats d’estiu

T’agrada la novel·la negra i policíaca? No saps què llegir aquest estiu i vols passar una bona estona fent de detectiu? Doncs si les respostes són afirmatives no t’ho pensis més. Passa per la Joan Oliva i Milà i fes-hi una ullada. De ben segur trobaràs moltes lectures!

La apelación. Janice Hallet

Coberta de la novel·la "La Apelación" de Janice Hallet

Janice Hallet va debutar el passat 2021 amb la seva primera novel·la, La Apelación. I no ho podia haver fet de millor manera ja que ha rebut crítiques d’allò més positives. Ella mateixa ha estat qualificada com “l’Agatha Christie del segle XXI” segons el diari The Times. I la novel·la va ser una de les candidates als Bristish Book Awards.

La Apelación destaca ja d’entrada per trencar amb les formes d’escriptura més tradicionals. L’autora ha creat una mena de Cluedo en què el propi lector ha de fer de detectiu. I en lloc del format epistolar més clàssic, ha introduït correus electrònics i xats per anar-hi exposant tota la informació relacionada amb el cas. Però quin n’és el misteri?

Doncs que a l’idílic poblet de Lockwood hi ha hagut una tràgica mort i, tot i que ja hi ha un sospitós principal a la garjola, l’advocat Roderick Tanner no hi està d’acord. Així doncs, encarrega als seus ajudants, Charlotte i Femi, que hi investiguin. Hi ha un culpable lliure, n’està segur. Només cal que algú trobi el veritable assassí. I el lector pot fer de detectiu alhora que els personatges de la novel·la.

Janice Hallet ha venut els drets de la novel·la que, segurament, acabarà convertida també en una sèrie per a televisió.

Enguany, ja ha publicat un segon llibre, The Twyford code, que properament podreu agafar en préstec a les biblioteques.

La espía de cristal. Pere Cervantes

La novel·la "La espía de cristal" de Pere Cervantes

L’escriptor Pere Cervantes, membre del Cos Nacional de Policia especialitzat en delictes informàtics, acaba de publicar la seva nova novel·la: La espía de cristal. Una novel·la que ha trigat més de vint anys a prendre forma, des que Cervantes va ser observador de Pau per a l’ONU a Kosovo l’any 1999. I és que allà va poder recollir els testimonis de moltes dones que van ser utilitzades com a arma de guerra, sent violades de manera sistemàtica durant el conflicte bèl·lic.

La seva anterior novel·la, El chico de las bobinas, el va fer veure les connexions entre la Guerra Civil i el conflicte dels Balcans i va decidir donar-hi forma.

A La espía de cristal, l’any 2019 desapareix a Pristina la Taibe Shala, una periodista i intèrpret que va ser víctima de violació durant la guerra dels Balcans. En assabentar-se de la seva desaparició, un antic amor i periodista de guerra, Manu Pancorbo, decideix tornar a Kosovo per treure’n l’entrellat. No ho farà tot sol. Hi anirà acompanyat de la fotoperiodista Olga Balcells.

La literatura es compromiso y el mío es narra para recordar aquello que jamás debería volver a ocurrir“.

Nota de l’autor a “La espía de cristal” (pàgina 473)

Acabem, amb la darrera novetat de novel·la negra i policíaca d’avui:

Asesinato en Fleat House. Lucinda Riley

"Asesinato en Fleat House" de Lucinda Riley

L’escriptora de títols súpervendes Lucinda Riley va morir de manera prematura el passat 2021. Actriu durant la seva joventut, va destacar especialment en la seva vessant com escriptora. Les seves novel·les han estat traduïdes a més de trenta idiomes i n’ha venut més de quaranta millions d’exemplars.

Aquest 2022 ha arribat a les llibreries la seva novel·la pòstuma que, alhora, és el seu únic thriller. Asesinato en Fleat House està ambientat en un internat privat a Norfolk en què hi ha mort repentinament un jove estudiant. Malgrat que el director qualifica el cas com un tràgic accident, la policía no n’està tan segura. Així que posen al capdavant de la investigació a la inspectora Jazmine “Jazz” Hunter. Que si bé accepta el cas, no ho fa de bon grat. No trigarà a descubrir que el jove mort feia la vida impossible als seus companys.

Disponibilitat en els catàlegs:
  • La Apelación : un asesinato, quince sospechosos, ¿puedes descubrir la verdad?. Aladí
  • Asesinato en Fleat House. Aladí i eBiblio
  • La espía de cristal. Aladí

Funny Girl