Novetats de Cinema

Novetats de Cinema

Com cada setmana, la Joan Oliva us ofereix novetats de cinema. En destaquem un parell de les més recents:

La hija de un ladrón

El debut en el llargmetratge de Belén Funes va aconseguir el reconeixement pràcticament unànime de la crítica. Tot han estat bones paraules per a aquesta òpera prima que va ser reconeguda amb el Goya a Millor Direcció Novell i amb la Concha de Plata a la Millor Interpretació Femenina per a Greta Fernández.

Pòster de la pel·lícula La hija de un ladrón

L’any 2015, la realitzadora Belén Funes va signar el curtmetratge Sara a la fuga, la història d’una adolescent que viu en un centre d’acollida. La jove espera infructuosament que el seu pare la vingui a veure fins que acaba prenent consciència que està tota sola al món.

Quatre anys més tard, la jove realitzadora sorgida de l’ESCAC reprèn el fil de la història i dirigeix el seu primer llargmetratge: La hija de un ladrón.

La Sara ara és mare i té al seu càrrec no només el seu nadó, sinó també el seu germà petit. La jove és una lluitadora i farà tots els possibles per tirar endavant amb la seva pròpia família. I no pensa permetre que l’aparició del seu pare, acabat de sortir de la presó i de qui no ha sabut res durant anys, sigui un obstacle per aconseguir-ho.

Destaquen per les seves interpretacions l’actriu Greta Fernández, en el paper de Sara, i del seu pare en la vida real, l’Eduard Fernández, en el paper també de pare al film.

La hija de un ladrón és un dels darrers exemples de cinema social. Les relacions paterno-filials i la necessitat d’afecte són els eixos vertebradors de la pel·lícula.

Disponibilitat en els catàlegs:

Judy

Pòster de la pel·lícula Judy

L’actriu Renée Zellweger va aconseguir el segon Òscar de la seva carrera per la seva interpretació a Judy. La cinta és un biopic sobre els darrers mesos de vida de l’actriu Judy Garland, que va morir prematurament l’any 1969 amb només 47 anys.

La pel·lícula està basada en la peça teatral End of the Rainbow de Tom Edge. En aquest text, l’autor relata la gira de concerts que l’actriu i cantant va fer a Londres l’any 1968, només un any abans de morir.

Asfixiada pels deutes i arrossegant les conseqüències de les addicions que la van perseguir al llarg de la vida, l’artista va acceptar fer aquesta gira de concerts. La cinta, a més a més, està farcida de flashbacks als anys de glòria de Garland, com a nena prodigi de la indústria de Hollywood.

Disponibilitat en els catàlegs:

La propera setmana, trobareu més novetats de cinema disponibles per a préstec. I recordeu que al nostre blog, hi podeu trobar molta més informació sobre cinema…

Funny Girl