La dona que somiava un jardí, exposició de Gloria Fort

La dona que somiava un jardí, exposició de Gloria Fort

Des d’avui i fins al 26 d’octubre podeu veure a la Biblioteca Armand Cardona l’exposició de brodats i il·lustracions de l’artista vilanovina Gloria Fort anomenada ‘La dona que somiava un jardí’.

La dona que somiava un jardí és una narració sense text, una seqüència de dibuixos en negre i daurat que es deixen caure dolçament en una petita llibreta per ser després dibuixats amb fil i agulla.

Imatges d’ensomni fonen i confonen elements vegetals amb mans, cor, cervell, pubis…teixint l’expressió sincera i íntima d’un sentiment, d’un desig, d’un anhel. D’un gran amor per la bellesa.

La Gloria va començar el quadern l’agost del 2017 i, a poc a poc, aquestes imatges van servir per unir dues de les seves activitats preferides, el dibuix i el brodat i els dibuixos del quadern han començat a donar pas a una col·lecció de brodats.

Un projecte viu que evoluciona i que podeu seguir a les xarxes socials de la Gloria: Facebook i Instagram.

Dimarts 15 d’octubre, de les 17:30h a les 19:30h, la mateixa Gloria Fort oferirà un taller de brodat on aprendrem els punts bàsics de brodat que permeten dibuixar amb fil, tambor, tela i agulla algun dels dibuixos originals del projecte que componen l’exposició i donar un toc personal i únic a cada peça creada.

Les places són limitades i cal inscripció prèvia a la Biblioteca. El taller té un cost de 10€ que inclou tot el material necessari.

glc3b2ria fort1 e1569841644462 300x295 - La dona que somiava un jardí, exposició de Gloria FortLa Gloria Fort és llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona en l’especialitat de Disseny i graduada en Arts Aplicades i Oficis Artístics en l’especialitat de Disseny de Moda.

Dissenyadora gràfica i il·lustradora, ha compaginat les seves tasques com a il·lustradora i dissenyadora gràfica amb la docència com a professora a l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú (EMAiD) des de l’any 1987.

Ha il·lustrat llibres de text, productes infantils i contes, d’algun dels quals també n’és l’autora. També ha realitzat nombrosos projectes de disseny gràfic, infantils i per a empreses de diferents sectors.

Apassionada del Fet a mà, al seu web trobareu les seves creacions de bijuteria i treballs manuals i també tutorials per fer-ho vosaltres mateixos!

Trobareu els seus contes a les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú: Gloria Fort

L’exposició i el taller estan vinculats al racó Fet a mà de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, inaugurat al 2015. A aquest espai, els usuaris trobaran tots els llibres sobre costura, labors com ganxet, punt de mitja o patchwork, manualitats com papiroflèxia, scrapbooking, bijuteria, nines, etc.

Cada any preparem una guia de lectura amb totes les novetats que hem incorporat al fons. Podeu descarregar la guia aquí: Guia Fet a mà 2019.

Súper 8