L’home inquiet

Henning MankellHenning Mankell és un escriptor i dramaturg suec de fama internacional.
El seu personatge més conegut és l’inspector de policia Kurt Wallander. Amb Wallander, Mankell ha assolit la creació d’un personatge ple d’humanitat i de sensibilitat quotidiana, que tant pot desentranyar la més complicada sèrie d’assassinats com condoldre’s de la seva sort i pensar que ha de jubilar-se per a donar pas a una societat postmoderna que l’aclapara i que sembla que ja no entén.

La darrera novel·la d’aquest personatge de ficció creat per Mankell fa ja 18 anys és L’home inquiet publicada aquest 2009. Un altre obra publicada per Mankell durant aquest any és El fill del vent.

 El hombre inquieto
En L’home inquiet, Wallander ha aconseguit realitzar el seu somni de viure en una casa de camp i, a més, la seva filla Linda l’ha convertit en avi. Tanmateix, la tranquil·litat es veurà truncada per la desaparició del sogre de la seva filla, un oficial d’alt rang de la Marina sueca, Hakan Von Enke. Encara que la investigació la du a terme la policia d’Estocolm, Wallander no pot evitar implicar-se, sobretot arran d’una segona misteriosa desaparició. Tot apunta grups d’extrema dreta dins del propi cos de la Marina i a l’època de la guerra freda, quan diversos submarins soviètics van ser acusats de violar territori suec. Serà investigant, quan l’inspector s’adoni a punt de descobrir un gran secret que inclouria tota la història de Suècia des de la Segona Guerra Mundial.

Les obres de Henning Mankell a la biblioteca Joan Oliva i Milà:

2009: El hombre inquieto i l’obra teatral Antílops.

2008: El gato que le gustaba la lluvia i El chino.

2007: Zapatos italianos, El secreto del fuego i Profundidades.

2006: Les obres creixen al capvespre, El Noi que dormia a la neu, El cerebro de Kennedy, Antes de que hiele.

2005: La leona blanca, La Pirámide, La Quinta mujer, El retorno del profesor de baile.

2004: Cortafuegos i Pisando los talones.

2003: El hombre sonriente.

2002: Comedia infantil, Los perros de Riga, Las sombras crecen al atardecer.

2001: Asesinos sin rostro.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello