‘Un cadàver per sopar’ d’Olga Xirinacs

PortadaUn cadàver per sopar ens parla de les aventures de l’Iris Font, que estudia periodisme i narrativa, i vol escriure una novel·la d’assassins menjadors de carn humana. Té un bon dossier de criminals recents, d’aquells que enterren víctimes als jardins i patis. I també té un assassí prop de casa seva sense saber-ho.

Israel Palet és un ecologista que estudia lleis i treballa els caps de setmana vigilant els aiguamolls de la costa. Iris i Israel es coneixen i prenen tè, però també troben restes macabres. Hi ha mariners tenebrosos i ocells amb nom propi.

Olga Xirinacs va néixer a Tarragona l’any 1936, ciutat on viu i treballa. És escriptora i professora de piano. La seva sòlida formació artística dóna profunditat a la seva obra literària. Autora versàtil, ha escrit poesia, novel·la, contes i assaig tant en llengua catalana com en castellana.

Olga XirinacsCol·labora habitualment en premsa periòdica: La Vanguardia, Avui, Foc Nou. Impartí cursos de narrativa a l’Aula de Lletres i a la Universitat Pompeu Fabra, de Barcelona.

Molts dels seus llibres han guanyat els premis més importants de la literatura en llengua catalana, com ara: el premi Sant Jordi, el premi Sant Joan, el Josep Pla, el Ciutat de Palma, el Ramon Llull o el Carles Riba, entre d’altres. El 2006 publica la seva primera novel·la escrita en llengua castellana, El hijo del tejedor.

Ha escrit més de tres-cents contes, 250 para adults i d’altres per a nens. Fins el 1996 se n’havien editat tres volums.

És l’única dona Mestra en Gai Saber pels Jocs Florals de Barcelona després de Mercè Rodoreda. El 1990, la Generalitat de Catalunya li concedí la Creu de Sant Jordi.

El Club de lectura per a nois i noies de la Biblioteca Armand Cardona es reunirà per comentar aquest llibre el dissabte 19 de maig a les 17 h. Us esperem!!!

Súper 8