Dia Internacional del Teatre

teatreprincipal.jpegAvui 27 de març es celebra el Dia Internacional del Teatre.

El teatre és una art escènica relacionada amb l’actuació i la representació d’uns esdeveniments, que consta de representar una història fictícia que protagonitzen un o més personatges en un lloc i un temps concret i davant d’un públic. S’utilitzen elements com els discursos i els diàlegs, els gestos, l’escenografia, la música, el so i l’espectacle. És també el gènere literari que comprèn les obres concebudes en un escenari i davant d’un públic.

principal-equipament.jpgEl Teatre Principal és l’equipament per a les arts escèniques de més rellevant de la nostra vila. Va ser construït l’any 1835, després de La Sala. La documentació de l’època narra els orígens i finalitat de l’edifici.
Cal destacar que el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, juntament amb els teatres de Reus, Mataró, Terrassa, Sabadell i Granollers, entre d’altres capitals de comarca, va ser un dels membres fundadors i promotors del Consorci de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya. Aquest organisme va impulsar una significativa línia de cooperació entre poblacions que, amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, suposà la prefiguració de les posteriors actuacions en el camps del foment i la difusió en l’àmbit de les arts escèniques arreu del territori.
Reinaugurat al 2009 després de romandre tancat uns anys per a la seva remodelació manté una programació estable.

A la nostra biblioteca trobareu un centre d’interès sobre Arts escèniques a la sala d’adults. Aquest racó inclou a més dels documents relacionats amb el teatre com història o representacions teatrals d’altres com dansa, circ o música…

Us deixem amb una mostra de Música i dansa al Teatre Principal (Setmana Cultural 2011):

Spro_3