La cerca de feina protagonista del mes de març a la Cardona

Busco feinaLa biblioteca Armand Cardona és sensible a l’actual situació de crisis econòmica i a les dificultats que alguns ciutadans tenen a l’hora de trobar feina i per aquest motiu s’ha dedicat el mes de març al món laboral, i més concretament, a la recerca de feina. 

La primera activitat relacionada amb aquesta temàtica és l’exposició Busco feina. Immigració i món laboral que, des del 8 al 31 de març, podeu visitar a la Biblioteca. 

Exposició Busco feinaAquesta exposició pretén reflectir alguns aspectes de la realitat laboral vinculada al darrer d’aquests episodis migratoris que ha viscut la nostra història recent i que ha comportat un dels canvis socials més importants dels últims anys. S’evidencien les dificultats de la incorporació de les persones immigrades en el nostre mercat de treball, molt sovint per motius vinculats a la mateixa legislació d’estrangeria, les dures condicions en què moltes d’aquestes persones treballen, les dificultats per accedir als mateixos drets que els treballadors nacionals… però també el paper del sindicalisme en la lluita per millorar les condicions laborals i socials de tots els treballadors (nacionals i residents) i en la construcció d’una societat cohesionada, que garanteixi la igualtat d’oportunitats de totes les persones. 

Organitzada conjuntament per la Biblioteca Armand Cardona Torrandell i per CCOO Catalunya també ofereix la possibilitat de veure, mitjançant un DVD, els testimonis dels protagonistes d’aquestes històries. 

L’altra activitat relacionada amb la cerca de feina, i que complementa aquesta exposició, és l’edició d’una guia de recursos que, elaborada per la pròpia Biblioteca, estan pensats per ajudar a aquells ciutadans que ho necessiten a l’hora de buscar feina: Quan buscar feina es converteix en una feina.

Aquí podreu trobar des de tècniques de recerca de feina, com fer un currículum vitae, com preparar una entrevista de selecció, així com informació sobre el mercat de treball per internet i a través dels recursos que ofereix la pròpia Biblioteca. 

Podeu consultar-la a continuació o descarregar-vos-la en format pdf en el següent enllaç: Quan buscar feina es converteix en una feina

Spro_3